Utegångsförbud

När man har fyra utekatter är det inte alltid så lätt när en utav dem plötsligt får utegångsförbud. Katterna kan inte använda kattluckan utan klöser lös på dörren tills nån utav oss uppmärksammar dem och öppnar dörren. Tre katter får numera nöja sig med att bli manuellt utsläppta medan den fjärde får motas bort så fort nån ska in eller ut.
Min stackars Snuttan är lagom nöjd med att få gå inne i nästan två veckor nu.
Efter att ha kommit hem med världens blaffigaste sår på svansen förra helgen ligger dieten i antibiotika och innevistelse.
Men han visste att de inte gick, den som stoppa ner Houdini i en låst låda, För den här katta är lika omöjlig den. Man kan säga att det märks att hon är vildkatt från början.
Ett tu tre häromdagen så krafsade det på dörren och när Frippa öppnade så var det Snuttan som nöjd satt på trappen och ville in efter en stunds utbrytarmästerlig frihet i det gröna.
Vi kom gemensamt fram till att luckan måste ha stått innåt på glänt efter att någon av de andra katterna kommit in, och att hon på nått sätt lyckats hållt upp luckan inåt hallen medan hon krypit ut och tagit sig en tur i kvarteret.
Jag är inte förvånad.
Vi talar om katten vars största hobby är att öppna alla garderober, byråar och hurts lådor och riva ut allt innehåll på golvet, bara för skojs skull. Så att hon skulle komma på ett sätt att ta sig ut var väl bara en tidsfråga.

Katter är bra egna djur.

Säg nåt!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0