usch va hemskt!

Jag och anna var inne nu på nattkvisten till statoil och skulle köpa ingredienser för anna fick för sig att hon skulle baka muffins mitt i natten.
(de e ju inte hemskt, men nästföljande är)
På tillbakavägen så såg vi en nyss påkörd katt liggandes mitt i vägen så jag och anna vände om för att se om det fanns något att göra.
Den levde fortfarande, men bara knappt, det fanns inget vi kunde göra och tyvärr hade katten inget halsband på sig så ingen att kontakta heller.
Har nu satt in en annons på lokala köp/sälj sidan för att se om det kan hjälpa de stackars själar som misst sin huskatt.
Otroligt tråkigt, och som kattägare hemskt att se detta hända. speciellt eftersom de i fråga som kört på katten inte hade stannat för att se om det fanns något att göra. Tragiskt! Så omänskligt.

Elfen Lied om ni gillar anime!

När min kära kusin Kerstine var på besök här i förra veckan så hade vi en japansk anime kavalkad på teve. Hon hade med sig en serie utav en av de mest populära anime serierna i japan såväl USA. Tyvärr har den aldrig blivit släppt här i norden; men saker går ju alltid att beställa eller få hem över internet nuförtiden. Och den var så bra!
Sorgligt nog för min kusin så glömde hon ju oxå skivan kvar här så jag har ögnat lite på den igen och nu kan jag inte få nog.Elfen Lied som sagt
Jag vet inte om man blir mest ledsen över de sorgsna elementen i filmen eller förfärad över de brutala scenerna där lemmar och blod flyger åt höger och vänster, vilket precis är så typiskt för den här sortens filmer. Att det är en riktigt söt film däremellan med mycket humör och "söthet" gör att den liksom har allt.
   För att försöka förklara ett innehåll i filmen så handlar det om att mänskligheten är på g att utvecklas, därför börjar en ny "ras" födas som kallas för Diclonius. Dessa har två horn växande på huvudet och en telekenesisk förmåga att styra varierande antal av osynliga armar, som är som några sorts vapen som har förmågan och styrkan nog att rycka kroppar itu och gå rakt igenom kroppar osv. För att denna ras inte ska ta över jorden så samlas dessa Diclonius in och hålls instängda på ett laboratorium där det utförs grymma experiment på dem och de anses väl på nåt sätt inte ha några känslor.
När en av dem, Lucy, lyckas fly därifrån efter att ha slaktat x antal vakter så börjas jakten på att få henne tillbaka. bland annat genom att släppa andra av samma ras efter henne. Lucy dyker upp naken och förvirrad på en strand där två kusiner; Kuota och Yuka tar hand om henne och låter henne bo med dem. De har ingen aning om vem hon är och kan inte få något vettigt ur henne då hon inte kan säga något annat än "nyuu" vilket de då också kallar henne för.
Allt eftersom serien utvecklar sig så flyter allas öden och historier ihop, och det är mycket spännande att se!

      
 


Man gråter lite, man förfäras och man skrattar.

Jag tänkte lägga ut ett youtubeklipp här, men på grund av filmens natur, dvs att det är mycket splatterblod, naket, våldsamt så tror jag inte jag får de så lika bra att låta bli. Men finns intresse så finns de massor av klipp på youtube.

Lagom eller för fejk?

Är du fejk eller naturligt fin?


(/) Du sminkar dig minst 5 gånger i veckan
( ) Du använder brunkräm minst 3 dagar i veckan
(/) Du fixar håret med mer än 2 hårvårdsprodukter varje morgon
(x) Du använder 3 lager mascara innan du blir nöjd
( ) Du måste alltid ha smink när du är med din pojkvän
( ) Du köper smink minst 1 gång i veckan
(/) Du sminkar dig innan du ska till macken och köpa godis en söndagkväll
(x) Du började sminka dig i 6:an eller tidigare
( ) Om du är i din sommarstuga 40 mil från din hemstad och glömt ditt smink köper du nytt eller lånar från din mamma eller syster
(x) Ibland går du upp en timme tidigare för att fixa smink och hår
( ) Om du och en tjejkompis ska kolla på film måste du sminka dig innan hon hinner se dig utan smink.
( ) Du skäms utan smink
(x) Du äger en plattång eller locktång

resultat: 5 ½

1-4 naturlig
5-8 medel
9-13 fejk

Klart som fan ja skulle va en jäkla medelmåtta, skit.
vad är du?

Dog whisperer

Cesar Millan; Hundviskaren

Mannen som berättar för världen att det är inte hundar som är farliga, eller korkade eller dumma; utan ägarna. Eller ja, inte korkade och så, men behöver ibland lite hjälp på traven.
Som lillmatte till min hund hemma hos mor o far så vet jag mycket väl att all stress inomhus och det tvångsmässiga lekandet beror på mig; det är jag som har tagit fram det i honom.
Att han är en border collie, vilket allså betyder att han är en brukshund som inte är i bruk, har också med det att göra.
Jag vet problemen med vår hund.
Jag vet problemen med mig, mamma och pappa.
Men det finns många som bara skyller på hunden.
Att hunden i sig är farlig, att hur den än skulle bli hanterad och utav vem som helst; skulle den ändå vara farlig.
Om så är fallet skulle man aldrig kunna rehabilitera en omhändertagen hund. En negligerad hund. En misshandlad hund. En övergaven hund.
Men så är ju inte fallet.
Jag tror att en del hundägare behöver ta ner sig själv från den här pedistalen av självgodhet. Att vi ska sluta ge hunden skulden för att den är skällig, vägrar bli rumsren eller attackerar andra hundar.
Nej, det var inte vad jag sa.
Jag sa inte att alla hundägare per defenition är korkade och opassande för att vara matte eller husse.
Jag säger inte heller att jag inte tycker om hundar som skäller som idioter, hoppar på en, råkar morra åt en ibland, ställer till hemma och drar i kopplet när man är på promenad.
Inte alls, för det skulle betyda att jag inte skulle tycka om min egen hund; och tro mig det gör ja.
Jag säger bara att vi har mycket kvar att lära. Jag får en "aha!" upplevelse av varje avsnitt som jag tittar på av detta underbara program -The dog whisperer
Tips och trix.
Och basfakta om hundar som jag inte hade någon aning om, och uppenbarligen inte personerna han hjälper heller.
   Det handlar om känslan att se att han har fattat vad våra bästa vänner behöver.
Att se han ta tio av sina hundar i alla möjliga raser och ta ut dem på en tur med inlinesen. Utan problem.

Han är en riktig inspirationskälla helt enkelt.
Om man vill ta en titt på hans hemsida så är länken HÄR


Min busunge är hopplös därför att jag är hopplös =)
Hur är erat förhållande till era djur?

Pip- biljetter

Nu ska jag åka och hämta ut biljett till putte i parken.
Va innte nu och kolla in schemat för hur artisterna spelar och upptäcker att det är stora luckor mellan de artisterna jag vill se.. hm, vad ska man hitta på då medan man väntar ? de löser sig alltid!

Ska jag ta en tripp förbi Tez och Zeth och få lite kaffe med, gulla lite med Zethen =)

ha de gott!

Bästa vänner har de blivit

           


I början så tyckte Bärra att den där lilla hårbollen vi kom hem med inte alls va någe bra, den va ju skitläskig och så fräste han ju. För att inte tala om att den va ute efter hans svans.
Numera är det mer underhållande att titta på dedär två när de leker än det som är på teven.

Friends forever - Bärra och Gustaf

Formel 1, nagelfixande och söndagsstek

Uppsläpandes ur sängen vid halvtvå snåret hann jag få i mej en såkallad morgonmacka innan det var dags att dra till anna o daniel för formel 1 tittande och finmiddag. Helt okej att börja dagen med att halvdöd sitta och glo på teven medan anna pysslade och grejade med mina naglar. Mycket idéer har hon, och efter litet övande har jag inga som helst tvivel på att anna kommer bli en riktig nagelarts-picasso, eller vad tror ni?Jag är så gärna försökskanin för alla hennes ryck hon får.
Iallafall så vart det helt plötsligt en mycket mindre machostämpel på Formel 1 temat. Och bara det var ju intressant, krasch, mycke konstigt hände under safetycar:ens runda och för en stund kunde vi helt plötsligt ha fått den mest otippade vinnaren. Fulsnöret kom fram i lagen för att spela på vinnarens fördel och då känndes allt precis som en repris från schumachers vinst för nåt år sedan. men men.
Husmors anna kom fram med så söndagsstek lyckades hon tota ihop. Hon e inte bet hon inte.

Har ett nytt beroende på framfart oxå... Wii Sports. Jag har efter att ha spelat massa i natt och oxå idag fått Wii-axel, i motsats till musarm och tennisarmbåge, hoppas de går över. Får väl ta till kylkrämen om inte annat.

Nu har jag inga speciella planer för resten av kvällen, än så länge. men de hinner ju ändra sig antagligenÄlska Ledighet


                                                   SEMESTERAtt kunna stressa av
Vakna när man känner för det
Inte behöva spela tetris med tiden man ska hinna göra saker på
Slappa
Umgås
Andas
Att kunna vara sig själv


Min semester blev väl kanske inte som de var tänkt nu, kommer inte komma iväg och göra så mycket saker som det var tänkt.
Pengarna måste i första hand gå till räkningar.
Men det gör inte så mycket.
Jag spenderar så himla lite tid hemma så det känns riktigt skönt att vara just det; hemma.
Jag kan inrikta mig på min hobby i lugn och ro; hästar.
Är så himla dålig på att komma ihåg att umgås med mina vänner och min släkt, men nu har jag tid till det.
Så hemma är bra.
Hemma kan jag nog hitta mig själv igen.
Till att vara den jag egentligen är.

Det är skönt med semester nu.
Semester är bra.

Snuten är bra den!

Angående det HÄR inlägget så verkar saker börja rulla på nu, allt jag har att säga egentligen *lycklig!!*


Jag är helt slut nu, så nanna kudden e inte långt borta.

Godis och film och självömkan

Det är va de får bli nu, i självömkan en stund.. inte för att jag har jättemycket att självömka för; men för att jag känner mig på sånt humör en stund nu, för att saker är jobbiga och komplicerade. och för att jag måste vänta, och jag tycker inte om att vänta på saker. och för... att jag inte direkt kan prata om det.
suuuuuck,*tal i telefon*


nu skiter jag i filmen, åker upp till stallet istället och går ut och går med skruttan (Scarlett)
de brukar hjälpa.

(när jag ändå hade börjat skriva ett inlägg så e de väl ingen idé att radera det :P
såhär är mitt liv förstår ni, hursomhelst. en sekund ska jag dit, nästa någonannanstans)

KompliceratVarför ska jag dra mig själv in i komplicerade situationer hela jäkla tiden för?
Varför kan inte allt bara vara svart eller vitt för?


Shit, I've done it again it seems

yea yea, de blir nog väl

Jalla Jalla! Underbart!

Okej, jag har inte sett den förns nu, okej, jag vet, korkat!
Jag har redan blivit idiotförklarad av Åsa för det, men nu har jag sett den. Filmen Jalla Jalla!

Och vad underbar är den inte! Garva mig nästan ur soffan

Har ni inte sett den (som om nån annan utom jag skulle vart så dum) så gör de för guds skull!

Den är helt underbar!
Josef Fares är helt enkelt så bra på filmer. Jag har ju iallafall sett Kopps! förut.'
Men den här filmen slog alla förväntningar !

Godnatt nu!
(fan, isäng före ett en lördag; jag är bevisat patetisk)

Ministry of silly walk

Tycker ni om att kommentera på hur folk ni möter går? gorillagången, struttande barnsliga...

Här har ni monty pyton's version


Semester!!! *lycklig*

Gud så skönt, efter en väldigt jobbig dag på jobbet så är det nu äntligen fyra veckors semester som gäller. Den firades in med att däcka i sängen och sova ett par timmar :) glassigt!
Ska nu dra till Åsa och kolla på film med henne och Cissi. Kul, men jag har ingen aning om vad vi ska titta på, strunt samma, allt e bra.
Blir förövrigt lite filmtittande i veckan som kommer också.... ;-)

I morrn ska jag som sagt till hästträning och försöka lära mig nåt, och efter det så kommer med all sannolikhet min älskade kusin ner till mig över dan. Har inkallat henne som städhjälp; och hon vart överlycklig... märklig människa, där har vi inga som helst släktdrag.

Söndag blir de till mor o far som vanligt, men jag funderar på att stanna där ett par dar, eller någon dag iallafall. skönt med lugnet där ute på landet.

Full fart hela helgen; precis som alltid!


Dagens nostalgibild

Annas o min roadtrip förra sommarn,
tyckte att de här verkade tufft och vi knalla in i skogen för att se hur fångstgropar såg ut
Besvikelse
2 meter ljupa hål i backen fyllda med mossa som de för x år sen "fångade" älgar i
Suck...


Ridning och föl på vift

Tjitt amalia va lång tid de tog i stallet! Kom just hem och jag som ska duscha och laga matlåda, kommer bli sent isäng idag igen. Men sista dagen innan semestern i morrn, så jag må väl stå ut.

Ridningen gick bra, Marie visade lite nya trix och Scarlett lär sig fort. Hon lär sig också fort hur man kan jäklas med en. Men jag kände en stor förbättring gentemot senast gången jag skulle försöka rida henne. (hon e ju unghäst, om ni inte läst mina tidigare inlägg om henne och inte så inriden)
Sen skulle Nikita med lille Fighter till sommarhagen igen och det gick ju bra till vi skulle lämna dem där; för då kom Fighter på att han inte alls ville gå där i hagen med mamma, han ville med oss. Så nu vet han hur man tar sig ut också.

Ska bli intressant o höra om han hittar på något sånt igen!


Förövrigt ska jag försöka masa mig upp i tid på lördag och åka o kolla på Marie när hon rider lektion för Stefan Spak igen.
Kan inte missa det, får bli att offra sin första semester morgon.

Nej, Hopp i duschen Soffie!!!!

Gnatt

Sommarplåga-låt #2 ?

Som svar på mitt inlägg angående Bag in da Box låten med Orremannen (som jag har sanslöst har fått på hjärnan och har som ringsignal på mobilen) så fick jag denna youtubevideo skickad till mig av en anonym själ som tyckte att jag skulle checka denna.

DJ Pish med låten Tjena Tjena (årets solbränna)

Helt okej låt, gillade mellanbeaten
Men jag måste säga att för o sjunga om årets solbränna,,, ser han inte lite blek ut?   :)
Kolla in o hör va ni tycker!

 

Nu blir de o dra till hästarna, höres!

Poetry Corner

Jag uttrycker mig i skrift. Har alltid gjort. Är inte en person som gärna pratar med folk om mina problem eller hur jag känner. Det är fruktansvärt få som jag ibland släpper in i huvudet på mig själv.

Så jag började skriva dagbok på lågstadiet och fortsatte med det till jag började gymnasiet. Sen gick jag över till att skriva dikter och verser. Knappast efter konstens alla regler, men jag skriver. Och det gör jag fortfarande; tillsammans med bloggen då förstås.

Jag tänkte iallafall jag skulle dela med mig lite av gamla dikter som ligger och skräpar, lite nu och då.

Här är premiären.


Del 1 i historien (förklaringen) om mig.

Kanske kommer jag aldrig bli hel igen
För många trasiga komponenter för att kunna lagas fullständigt
Man får se sin charm i det
Att man aldrig kan bli perfekt,
men man är garanterat unik
One of a kind
Ibland lite för teatralisk
Tar ofta mig själv på för lite allvar
Känslomässigt handikappad som alltid förväntar sig det värsta,
men som aldrig slutar hoppas på min prins att rädda mig från denna gråtrista värld
Pratar utan att tänka mig för
Eller grubblar på saker så länga att jag glömmer bort vad vi pratade om
Envis
Ibland nedlåtande
Omtänksam
Lyssnar gärna om det behövs
Vill endast ha förstående tillbaka
Endel säger att det finns inget jag inte klarar av
Vissa påstår att jag borde söka hjälp för mina "problem"
Tycker själv att jag är lite muppig
Ibland vill jag förändra allt;
bli svarthårig, dubbel D kupa och ett nosejob
Ibland är jag så förbannat läcker att jag skulle kunna bli lesbisk och gifta mig med mig själv
Jag är mer sårbar än vad jag utger mig för att vara

Nej, jag kan nog inte lagas
Inte ens genom att söka hjälp
Men det gör inget
Jag är unik
Unik är perfekt
Är med och tävlar!

"Hemma hos" Dolly är jag med och tävlar om ett paket gulliga söta saker!


Var med och tävla du med vettja!

Små design ändringar här

Jag är helt värdelös när det kommer till hemsidor, html, kodmallar

Men tack vare Designa din blogg så har jag fått bloggen lite mer; mej kanske, lite finare,

Får ta nya tag en annan dag.

Nu ska jag äntligen kolla på So you think you can dance.
Har längtat!

Favorit; Wild Horses

Natasha Bedingfield med wild horses spelas flitigt i telefonen just nu.

Här en version med underbara hästbilder till.
 

Saw IV forts...

Äntligen!!!!
Idag, i lugn och ro och utan drama fick jag äntligen se Saw IV. Och den höll måttet för mina förväntningar!

I övrigt denna vecka kommer jag inte göra mycket annat än att vänta på fredagen då jag äntligen får gå ut på semester.
Så det är okej att regnet står som spön i backen fram tills dess, men sen måtte de bli högsommar värme och mycket sol.


Det är egentligen allt jag har att komma med idag, förutom det faktum att stressen och nerverna har lagt sig nu efter helgen så jag börjar fungera som vanligt igen (höll på att skriva "som en normal människa" men jag vill absolut inte försöka föra er bakom ljuset; jag är allt annat än.)

Sex and the city kväll

Anna och jag var på den efterlängtade SATC filmen ikväll och gud så bra den va! Mycket välspenderade 90:-
Och det var så skönt att få tänka på lite annat en stund.

Har ni sett den? Vad tyckte ni var det bästa med den?


Nu ska jag få lite välbehövlig sömn.


Hemsk natt, utan film...

... men livet kändes för en stund som en riktigt kass såpopera-kriminalare.

Det har hänt så mycket inatt som jag aldrig vill uppleva igen.
Med det sagt så mår alla inblandade bra, och händelsen är föremål för polisutredning.
Förhoppningsvis kommer det snart finnas en männska bakom lås och bom som mig gladeligen blir någons bitch..och nej, det blir nog inte mycket sömn inatt som sagt,  med tanke på att jag just kom hem och klockan är över 5 på morronen.Och jag längtar fortfarande efter att få se Saw IV


... och jag har aldrig träffat en snyggare snut i hela mitt liv (därför kommer jag nu när jag ska sova blockera allt annat från inatt;-utom just den snygga karlfan med de isblå ögonen i den snygga uniformen, och den snygga kroppen)

godmorgon, hörs senare

Saw 4

Nu ska jag äntligen få se den!
Bara att grabba micropopcornen och dra till polaren *lycklig*
Jag älskar de första tre så jag förväntar mig ingen mindre reaktion nu, då blir jag grymt besviken!


.... men kommer antagligen inte kunna sova inatt. whatever.

Lastbilstur i natten

Igårkväll följde jag med min kompis Jonas på jobbet. En tur mellan Örebro - Jönköping - Örebro. Långt är det och trött vart jag mot slutet, men ibörjan va ja iallafall på gång :-)

Hade lite tråkigt i väntan på att de skulle lasta grejer, Jonas var måttligt road av att jag tog fram kameran.                      

så, här har ni mitt riktiga jag; osminkad, trött, dålig ljussättning och taskig pose.


dags för kaffe o prat hos Åsa...


Bloggvärlden

Vissa bloggar fastnar man bara för.
Går givetvis in på mina kompisars bloggar för att se om de har uppdaterat något, vilket de faktiskt är sämre på än jag själv.. bättring!

Sen kollar jag ju lite på vad de är för några bloggar i topplistan. Där handlar det ju ofta om mode och alla tycker om precis samma sorts kläder, vilket också är samma sorts kläder som modemästarna på aftonbladet och expressen tycker om.. skräll!

En unik blogg av en unik tjej, med ett helt unikt bitskt tonfall finner du "hemma hos" Hertiginnan.
Hon säger vad hon tycker, har svar på tal till de som inte tycker om henne och trivs väldigt mycket med sig själv vad det verkar.
Hennes blogg är en av de som jag rutinläser och idag är jag omnämd där, efter en kommentar jag skickat :)
Tänk vad jag kännde mig lite speciell och sedd för ett ögonblick; blev riktigt ego en stund. Tack för den boost:en tjejen.


gnatt!

Lårkaka... på handen

It gets down to this; Jag jobbar på sågverk. Och det mest klassiska otrevliga som händer på ett sågverk är att man sågar/hyvlar/klämmer av sig fingrarna. Det är en otrevlig risk som man får tänka på varje dag. Jag har vart läskigt nära flera gånger, men jag har prompt bestämt mig för att ha alla fingrar i behåll när jag lämnar det stället.
Igår lyckades jag klämma mig riktigt rejält på handflatan och runt under lillfingret (den där mjuka delen ni vet) så jag numera går runt med en lårkaka på ett par centimeter. En arbetskamrat däremot hade mer otur idag; han klämde fingrarna rejält när han greja så han e lite krossad.
Läskigt.


I övriga nyheter...
... har blivit tillfrågad att vara chaffis till power meet i helgen (kanske)
... mina systerbarn åker med mig till jobbet denna vecka så jag måste dra mig upp ur sängen i tid (usch o fy)
... har fått nyheter som kanske är sådär. (håller allt det utanför bloggen)
... har 9 dagar kvar till 4 veckors semester (iiiiiix)
RSS 2.0