Officiell medlem av tantklubben

Så har man redan nått dit.
Den där åldern då man tittar på folket runtomkring och säger "Men jösses, betedde man sig verkligen sådär när man var i deras ålder?" Och så tänker man tillbaka, för de måste ju ha vart en tre-fyra årsen man va "i den där åldern". Typ 20. Småglin
Väsnas och är respektlösa och ser ut som 14isar.

Att Anna är tant det har hon och jag konstaterat för länge sen, det är som att hon närstan alltid har varit tant.
Igår välkomnade hon in mig i klubben.

And the story goes..

Vi kom på att vi skulle ut, ut och röja, ut och dansa och ta ett par öl. De var hur längesen som helst bara hon och jag var ute.
Vi satt hemma hos mig, delade några falcon och målade naglarna, this far - no tantvarning.
filosoferade över huruvida vi skulle ta 22.05 eller 23.05 bussen in; berodde ju på lite när vi va klara.
22.05 bussen blev det... ca 22.07 konstaterade vi att alla lördagar framöver skulle vi ta 23.05 bussen för JÖSSES! va mycke småglin. Alla med sina små utskrivna efterfesten.com biljetter som ger en fritt inträde till statt före 23.00 i ena handen, och varierande alkoholhaltig dryck i andra handen. Och då kom frågan.. ;"Men jösses, betedde vi oss verkligen sådär i den åldern?" . . . . . Tantvarning nummer 1.

Kommer in på Wickan, tar en öl och sätter oss; försöker skaka av och iväg en efterhängsen överfull nånting karlaktigt som gissade på att min ålder uppgick till 19.. med ett senare ursäktande på att det är ju bra att man ser ung ut för sin ålder.
Dansar loss järnet och far och flänger på dansgolvet som bara jag och anna kan (oftast genom överdrivna handgester eller 1aklassares tvåsteg, eller favoriten *tamdada* ironihärmdansen till närmsta divas danssteg)
Sen fick Sofie ont i fötterna så vi sitter ner. Jag skriver ett mess till Frippa och frågar rart om han vill komma förbi utanför när han slutar och få en puss, varpå anna frågar om det går nån tidigare buss hem... "ja, för fem minuter sen,,, vid 00.00"
Underbara stackars trötta Frippa körde oss hem till Anna där vi käkade mackisar och köttbullar, och vid två var jag hemma och isäng... Tidigaste kvällen på hela veckan


TANT!
oh my Gooood!

de här går inte, får kvickt hitta några divafjortisar att umgås med, alternativt emokidsen nere vid kronhallen så de blir ordning på mig igen.Breathing Your Love

Im addicted!
Aldrig i mitt leverne trodde jag att den dagen skulle komma när jag sade: Darins låt e så jävla skön.
Men idag bet jag mig i svansen riktigt.
Den är så bra.
Darins Breathing your love. feat. Kat DeLuna.

Tankar bara.
Varför låter Kat så konstigt, typ söndermixad eller som att hon håller på att gurgla munvatten, eller bara allmänt sönderwaelad.
Och är hon inte sjukt lik Li'll Kim? Är dom släkt? Har jag missat nåt? eller är de bara jag som tycker det?


 


        

               
Oder was?


De där med läkare

Hörde de där på nyheterna idag om att det är olagligt att språktesta läkare som kommer hit och jobbar från ett annat EU-land; och att det ställer till problem.
No shit Sherlock!
Hur många gånger har man inte spottat och svurit över att man går från läkaren och fortfarande inte har en aning om vad tusan det är för fel på en, eller va de var meningen att de där medicinerna skulle vara bra till.
Förstå mig rätt. Jag är inte främlingsfientlig på nåt sätt. Jag dömer individer inte folkgrupper.
Men nån måtta måste de ju få va på eländet.

Förra hösten gick jag till vårdcentralen, för jag hade åkt på blåskatarr eller urinvägsinfektion (kom aldrig underfund med vilket de va men ja fick medicin iaf.), och lämnade prover.
Dagen därpå ringde en läkare till mig och skulle förklara att ja skulle få medicin.
Tyvärr kunde han inte uttala orden korrekt och många ord fick han ta på engelska; och jag fatta nada, verkligen ingenting. Jag mådde dåligt efteråt för jag var inte säker på om de var allvarlig eller inte.
Men men..
Inte ska de behöva kunna svenska för att jobba här inte.

För nåt år sen så fick jag åka till akuten för blindtarmen.
Efter ett bra tag så fick jag träffa en läkare, han klämma och känna lite och greja.
Frågade en massa konstiga frågor som säkert hade vart lätta att svara på om jag hade förstått nånting utav vad han sa.
Sista han frågade var om jag var hungrig... vadådå? ska du bjuda mej på middag eller?? tänkte jag.
Efter att han frågat om jag var hungrig på tio olika sätt så kunde jag halvt konstatera att han ville veta om jag hade några hungerkänslor och när jag åt senast.
Både jag och min stöttande kompis bröt ihop när han hade gått.
Men inte ska de behöva kunna svenska för att jobba här inte.

Jag tycker mäkta synd om alla gamla tanter och farbröder som springer till läkaren hela tiden; och som antagligen aldrig kommer att ordentligt fatta varför de äter alla dessa mediciner.
Och om läkarna inte kan ens språk, hur ska de då kunna förstå när man ska förklara hur man känner sig?
Jag fattar inte detta förbud. Ska de vara olagligt att kräva att man ska förstå den person som man lägger sitt liv och välbefinnande i händerna på??
Sverige i ett nötskal.
Helt sanslöst.
Ska man jobba i en allmän sektor ska man fanimej kunna svenska.Dialog mellan arbetskamrater

Ok, det här var ett ämne som kom upp idag på jobbet.
Älskar mina killar på jobbet, men gud så dumma saker de kläcker ur sig ibland...

Arbetskamraten - Varför tycker inte tjejer om när man satsar dem i ögonen? *dumt flin*
Soffie - Varför är karlar så dumma att de kan ställa en sån fråga? *Looser blicken*
En stunds tänkande..
Arbetskamraten - Men tjejer vill ju ha en kille som verkligen satsar på dem! *grymt flin*
Soffie - Ja, jo.. Men det är nog mer en fråga om var och framförallt hur man satsar på dem...Så har jag de på jobbet... 9 timmar om dagen, 5 dar i veckan.
Så söta så. o_O 
^-^Bilden klippt härifrån


Ute på promenad inneI lördags fick jag mig en riktig rundtur i lägenheten av min gudson Zeth, jäms 11 månader. Kommer han upp på benen så bär det iväg med en jädra fart. Underbar.
Bilden var ja inne och snodde från dagens inlägg i Tez blogg.


Veckans funderingar - en blandning av världsfrågor och småtjafs

  • Satt häromdagen och hade kaffedepå hemma hos Åsa, där ämnet Anna och Daniels bröllop dök upp. Så då gick de upp för mig att jag antagligen kommer vara iförd nån sorts svart kreation, vilket sen fick Åsa att ge mig rådet att det kanske är dags för mig att börja sola lite. Huvudet på spiken Åsa, de har du fan rätt i. Jag är blekare än en emo-kid på halloween. Så hela veckan har ja funderat på om jag skulle ta en tripp upp till solariet; än så länge har den idéen gått på en nit. Men jag jobbar på det iallafall.

  • I torsdags när jag strosade runt på jobbet och flippade mellan kanalerna i radiokåporna så hamna jag för ett ögonblick på nån kanal som bara spelade psalmer eller nåt liknande som lät som det iallafall. Så då började jag fundera över det där med kristendomen; japp, jag har alltid varit lite fascinerad av olika religioner under olika tidsperioder och kulturer. Så detta var vad jag kom fram till angående mitt perspektiv av just kristendomen; Jag skulle kunna tro på en Gud, men aldrig på kyrkan som samfund. Jag tror att Jesus Kristus har levt dock inte som en guds son, utan mer som den tronföljare som son till kungen Sion, och vars svek till de rebeller bakom honom ledde till det straff som torde ha vart korsfästning. Jag tror inte Jesus någon gång läkte de blindas ögon eller gjorde vatten till vin. Jag tror dock att Maria Magdalena visst kunde ha vart hans fru. Jag tror att bibeln skall tas med en riktig nypa salt då den är en bok ihopsatt av en bunt med män som hade en klar bild av vad deras uppfattning av kristendomen var, och att det finns fler böcker och profesior nedskrivna från samma era som motsäger mycket av vad bibelböckerna har att säga.

  • Ett stort konstaterande som brukar dyka upp i huvudet vid den här tidpunkten varje år är att julen närmar sig, vi är en stor familj så jag har många syskonbarn, och jag borde ha börjat handla julklappar för ett halvårsen egentligen för att både komma på nåt bra till varje person och framförallt; ha råd med det. Det är ju inte bara den blodsliga familjen det handlar om heller, utan också den invalda familjen kallad vänner. Shitanåda hur nu det här ska gå, men jag får försöka börja med det såkallade jul-handleriet till löningen nu. Har ju förtusan inte ens några idéer som ploppar upp i skallen. hmm..

  • Barack Hussein Obama har i veckan blivit USAs 44e president, tillika den 1a svarta presidenten och den 1a presidenten med muslimskt påbrå. Jag tycker det är mäkta imponerande och överraskande med tanke på hysterin om muslimer i USA och även i övriga världen efter 9/11 attacken och USAs intågande och övertagande av irak som inte bara var klumpigt och korkat av Bush utan också gjorde att Amerika förlorade trovärdigheten som stormakt och började istället få en slags imperiumstämpel. Jag är överlycklig, i svala mått mätt iallafall då politik inte är mitt favoritämne, över att Obama slog den halvdöde gamle McCain som levde på att han var krigsveteran och blablablabla. Härligt jobbat Amerikanerna; nu återstår de bara att se vad han går för. Men de kan ju knappast bli värre än den jävla Bush.Ja, här på bloggen får tankarna flöda fritt iallafall. Just nu är min största fundering hurjag ska måla naglarna den här gången. Får sätta igång med en brainstorming i det ämnet på en gång.


Girlfriend material

Hihi, här kommer ett urlöjligt gulligt inlägg som endast består i mitt stolta tillkännagivande att jag numera kan titulera mig flickvän till härligt mysiga, underbara Frippa!

Puss på dig,
och alla andra


Ha de!

<3

RSS 2.0