Sy-unta är coolt! .. har vi bestämt!!

Detta börjar likna en helg-blogg märker ja, och det är visst inte bara jag som tycker de e tråkigt =)

När man stojjar runt i trädgården och jobbar där och jobbar på jobbet så glömmer man bort datorn. Ett tydligt tecken på att det börjar bli sommar och varmt.

Anna och Daniel var här och hämtade lite stolar till låns här i helgen då Daniel blidde ett år äldre igen och det skulle komma mer folk är vad stolarna räckte till, så vi fick rycka in för vi har mer stolar än... arslen här =)
Anna satt där och gnällde över att hon behöver få klart sina krukor och ditten o så, varpå hon och jag kom fram till att vi ska bli sy-unta tanter. Prat-unta sa Daniel att det heter då, men jag trodde ju att han kände oss två... Anna och jag pratar inte så mycket om det finns annat att göra :-) Och jag vet att det låter konstiga att säga sy-unta när man kanske inte huvudsakligen ska sy, men det kommer säkert det med när vi får slut på krukor att måla. Då finns stickning, virkning, korsstygn, mitt örhängspyssel och allt möjligt kuligt! Så Anna vi syns på onsdag hörru =)


I övrigt var vi förbi mödrarna idag med blommor.
Starta hos min kära mor, och far då förstås, såklart. Mamma fick lite blommor, men jag fick nog mer blommor än hon för det vart att ta fram spaden och sopsäckar idag med. Irisar blev de att plantera hemma här i kvällas. Käka lite, söla lite och sen var det hem en sväng, fick snabbvisit över en kaffe av Jimmy helt appropå, sen var det iväg hem till Frippas syster som hade morsdagmiddag, Frippas kära mor fick sig en blomma hon med, och som sagt äta igen, och kaffe igen. jättetrevligt. Sen kom vi hem,, då kom Virre och Sandra på kaffe en sväng... så idag har de vart fullt upp.

Vilse i djungeln.

Trädgårdsarbete för hela slanten är det som gäller denna helgen. Och för en gångs skull är det riktigt roligt.
Igår var vi nere hos mor och far och jag fick med mig tomatplantor i de verse modeller, tagetes och luktärtor. sen gick jag bärsärka gång med spaden och fick med lite perenner hem också.
Kul kul!Omplantering av Ringblommorna.Tomatplantorna och Paprikan.

Nu ska vi leka "Gissa innehållet i krukorna" -är ni med??
  


Smart va

Beware of fish!

Nu är kamerasnillet igång här igen med sin stadiga hand......men de små suddiga prickarna där bland allt de andra suddiga är fiskarna som flyttat hem till vårt akvarium från syster yster.
Tack tack för dem, nu ska vi försöka att inte mata ihjäl dem.

Invånarna består av:
5 guppys
3 platons
2 musse pigg fiskar.


Än så länge är det bara en av dem som fått namn; en han-guppy med ljusblå teckning som går under namnet damp-ungen... det är utan tveckan den mest knasiga firren ja sett, han försöker sätta världsrekord i att simma från botten av akvariet och upp till ytan och tillbaka igen så snabbt som möjligt, och stundoms tränar han även lite höjdhopp över vattenytan.... han har syre-knarkat tror jag.

well well.

Hello Kitty

Finally..
Min bil har blivit pimpad :-)

Äntligen har jag min skyddsängel med mig ute på vägarna.


Vad tycks?
      
Är inte Älskling duktig?

Arbetskilt.. Hot...or... Not!?!?!?

Jaha.. så har genikonceptet "Arbetskilt" nått sin framfart hela vägen ner till vårt sågverk.

All hail till vår modige man i sin nya kjol.... jag menar kilt. (Ooops!)
Den ser fruktansvärt.... opraktisk... och löjlig... ut. Men jag måste säga att det är fruktansvärt modigt gjort av honom, och roligt.

Så jag har idag gått och funderat lite på det där.
När man jobbar på sågverk, är det praktiskt med kilt, jämfört med shorts? Enligt mannen hela dan själv var hans störts problem vart han skulle fästa knäskydden, hehe, men det är ju enkelt fixat med ett par av modellen "jag-är-en-självmordsbenägen-rollerbladesåkare-men-jag-aktar-knäna"- knäskydd.
Jag skulle se gallergolvena som mitt första hinder, och ständigt kolla av så att jag inte visar trosorna för de som kan råka gå förbi en våning ner. Sen kommer det där med att klättra ut på banorna för att fixa ditten och datten, utan att fastna i allt tyg som dinglar runt mig, eller att jag flashar röven på väg ner någonstans.
Nja...
Sen vet jag generellt inte vad gensvaret skulle bli om nån av oss tjejer skulle börja bära kilt... eller blir det automatiskt kjol om den sitter på mig? (där går säkert meningarna isär, eller vad tror ni) Det kanske plötsligt inte alls vara passande, och om det inte skulle vara passande, då är det ju könsdiskriminering. varför får bara killar bära kilt?

Jag kan förstå konceptet med att en kilt blir mer luftig och skön när man går runt i lokalen som når 30 graders strecket på sommarn. Men jag gillar mina shorts, de är lagom långa, jag traschlar inte in mig i dom, och jag behöver inte kolla läget på våningarna nedanför mig.

Men jag säger "hejja" och "go for it" alla ni kiltisar.Men jag tänker inte be om ursäkt för att jag skrattade hysteriskt åt dig min käre arbetskamrat. Finge jag ge dig ett råd så skulle de vara att aldrig få fetish på att gå i kvinnokläder.... jag... tror inte det är din grej riktigt.
Kom på ett till råd... för att undvika att ovansett inträffar, häng vikter i neränden....

Trist

Bland det jobbigaste som finns är att se hur folk mår dåligt och är ledsna och man inte kan göra något åt det.
Man känner sig så... Ja sådär som man känner sig när man inte kan göra nåt för att hjälpa till.

Utegångsförbud

När man har fyra utekatter är det inte alltid så lätt när en utav dem plötsligt får utegångsförbud. Katterna kan inte använda kattluckan utan klöser lös på dörren tills nån utav oss uppmärksammar dem och öppnar dörren. Tre katter får numera nöja sig med att bli manuellt utsläppta medan den fjärde får motas bort så fort nån ska in eller ut.
Min stackars Snuttan är lagom nöjd med att få gå inne i nästan två veckor nu.
Efter att ha kommit hem med världens blaffigaste sår på svansen förra helgen ligger dieten i antibiotika och innevistelse.
Men han visste att de inte gick, den som stoppa ner Houdini i en låst låda, För den här katta är lika omöjlig den. Man kan säga att det märks att hon är vildkatt från början.
Ett tu tre häromdagen så krafsade det på dörren och när Frippa öppnade så var det Snuttan som nöjd satt på trappen och ville in efter en stunds utbrytarmästerlig frihet i det gröna.
Vi kom gemensamt fram till att luckan måste ha stått innåt på glänt efter att någon av de andra katterna kommit in, och att hon på nått sätt lyckats hållt upp luckan inåt hallen medan hon krypit ut och tagit sig en tur i kvarteret.
Jag är inte förvånad.
Vi talar om katten vars största hobby är att öppna alla garderober, byråar och hurts lådor och riva ut allt innehåll på golvet, bara för skojs skull. Så att hon skulle komma på ett sätt att ta sig ut var väl bara en tidsfråga.

Katter är bra egna djur.

Elakt...


Efter Lindesbergs cruisingen var vi tvugna att åka in i maskintvätten på OKQ8 för nån bil hade kokat brevid oss och dränkt Frippas volvo i glykol..
Jag hatar förövrigt maskintvätten redan innan. Och när maskinen drar igång och Frippa utbrister -kör upp rutan, KÖR UPP RUTAN DÅÅ!!! fick Sofie panik, varpå Frippa skrattar hysteriskt efter min reaktion....

Trevlig typ de där

Örhängen är kul!

Här kommer de lite bilder på lite örhängen jag lyckats påta ihop när lite överskottsenergi funnits till hand.
Ganska nygjorda..
De här gjorde ja åt Nina när hon fyllde år.

My laptop is alive!!

Äntligen!!
Ja, allså, min laptop har inte vart trasig så det är egentligen inte den jag har gått och väntat på. Däremot har jag och 3 inte komme överens på ett tag så både min 3telefon och mitt internet har vart av. Men nu är det bara att köra så det ryker igen *lycklig*

Fler glädjeämnen denna långhelg....

Frippa och jag firade 6 månader med att fara in till SF i ö-bo och kolla på Fast & Furious. Så mysigt och så bra film som jag bara har gått och längtat efter att få se.
Egentligen firade vi inte först, men sen gjorde vi det, lite tillsammans med vår date sådär... Frippa räknade efter och konstaterade att vi hade nått fram till halvåret nu.. (vi har så koll på läget hehe)
Så de vart riktigt mysigt.

   Har suttit hemma hos Anna i ett par timmar idag och finally fått mina naglar målade! De vart så jäkla bra... jag lägger upp ett kort här, men Sofie är lika bra med kameran som en elefant är på att smyga...


Jätteduktigt Anna, och ändå var de här första gången du försökte dej på sånthär mönster, all hail to the empress!RSS 2.0