V39+5dgr (igår)Kan bli sista idolbilden de här :-)
Nu e de tungt, vi tog en promenad här förut i solen och halvvärmen och de va skönt, men jobbigt.
Jobbigaste just nu är väl att allt stannat av igen, inga förvärkar ens. Bara ett knäckande bäcken som inte håller med om att jag ska röra mig eller vända mig i sängen etc. Lyssnar inte så mycket på mr bäcken, måste ja upp ur sängen så måste jag, han ska inte komma och säga nåt annat.

Nej, ska ut i solen igen och sitta och hejja på karln när han ska utföra generatorbyte på volvon, ska nog ta med telefonen och ringa till mor och gnälla av mig lite... Mammor är bäst att gnälla till :-)

Sen kommer Annaleinen och tjatar lite :-) roligt de.

Ha en bra vårdag... till regnet kommer i em iaf =)


Öh öh öh... Ha den äran!
Så idag uppnådde man då den aktningsvärda åldern av 26 år, så ett fyrfaldigt levene till mig -Hurra hurra hurra hurra! :-)
Här har de varit födelsedagsfirande ända sen i fredags, och det är ju inte fy skam det, ytterligare kommer Anna för lite firade-mys på tisdag också. Skönt med lite spridning på det så det inte blir för mycket nu när det är, så mycket redan hehe.
Tack alla för alla gratulationer; myyyys tillbaka på er!Inatt hade jag förvärkar igen så jag inte kunde somna förn runt halv fem snåret. Det har fortsatt lite till och från under dagen idag också.
Inatt när jag låg vaken så tänkte jag de att det skulle väl inte vara så tokigt ändå om hon komme idag, det skulle ju ha vart en svårslagen födelsedagspresent om inte annat.
De verkar ju dock som att jag får ha min födelsedag för mig själv i fortsättningen också; men lite roligt hade de blitt.
Älsklingen undrade om det var just det jag ville här idag när jag gav mig ifärd med att hjälpa till att putsa fönstrena på altanen, på utsidan hehe, men jag ville mest hjälpa till lite, inte känna mig så overksam när han rusar omkring i värsta duracellkanin stil och grejar och fixar och donar nu med sin nyfunna energi efter operationen. Jag vill ju lixom också vårfixa, i riktig valross-stil då iställen, men ändock =)


Var förvärkarna slutar med mig idag de spörs att se, men jag har en känsla av att de här "falsklarmen" kommer fortsätta ett tag till.


5 dagar...

Har fått sova lite bättre i några nätter nu, eller mer sova på förmiddagen för att vara sanningsenlig. Men de känns ändå skönt att få nån extratimmes vila sådär.
Idag behövdes de verkligen.
Min mor och far och mina svärföräldrar kom på besök för att fira min födelsedag lite i förväg, för att sprida ut lite på folket som kan vilja fira en gammal tacka som mig och för att vara säkra på att hinna med att fira innan nästa lilla födelsedagsbarn infinner sig.
Mor och far stod för smörgåstårta, och fina presenter fick både jag och vi från båda håll så de tackar vi mycket för.
Så dagen bjöd på fullt kafferep.
Såklart lyckades jag med nåt riktigt onödigt också, allt i vanlig Soffie-anda.
Jag lyckades nämligen få en muskelbristning i en magmuskel just under bröstet; av att öppna paket (ja, de går faktiskt att lyckas med allt när man är mej) så nu gör det ont för varje andetag jag tar. VÄLDIGT lyckat! Tur att man inte måste andas så mycket och djupt när man sen ska krysta på och ha sig så jag kommer få ont ännuvärr... fiffigt elin!! suck.

iallafall så dök sen min bror upp lagom till de andra åkte så han fick sig lite fika och sen var det inspektion av inställningar på teven och programnedladdning på datorn och diverse annat matnyttigt han gjorde som jag knappt hängde med på, men bra blir det iallafall :-)

Så dagen har varit utpumpande, har nu avslutat med att frisera min älskling så han ska slippa anlägga hästsvans, så nu får vi se om jag alls orkar nåt mer idag.

Har inte direkt känt några mer förvärkar, känner mig nästan lite lurad på kakan här.
Jag vet att förvärkar kan komma och gå ett bra tag i förväg, men jag tänkte att om det ändå börjar värka och ha sig så kan det väl sätta fart och bli klart nu så jag slipper värken och vattnet i benen och tyngden att bära och allt.
Men men.. Tar tydligen ett tag till.
Lite spännande var det med förvärk iallafall.

...Ord jag säkert kommer ångra om någon dag eller så.. hehe.


"Zombie zombie Zzzzz"

Vitt skräp låg runt och skrota på backen när man va uppe och veva i morse, vilken besvikelse. Jag kunde nästan höra hur lökarna ute i rabatten gjorde sitt bästa för att krypa ner bladen under mark igen.
De va bara att krypa tillbaka ner under täcket och hoppas på att nästa gång man fick upp snoken så skulle läget ha ändrats.
Blidde ju inte så värst resten av dagen heller dock...

Bara att sjunka in i dvalan igen.
Eller egentligen skulle jag behöva plantera om tomaterna, innan de blir för rangliga och dana, skulle ju förså aster också va de tänkt..
Vem har lust med vårgöra när vintern slagit till?
Hmmm..Vi var till MVC idag. Det gick bra, dock har inte magen växt nåt mer, och lite andra värden kunde se ut lite som att det kan vara på G snart. Tror de ja, bäckenet känns helt paj nu och molande värk till och från i magen säger väl att det trycker på lite nu... ja...
snart, eller nästa vecka, eller senare.
Det är ju irriterande att inte veta!
Men ändå skönt med några mildrare tecken på att tiden snart är kommen. Hellre lite såhär än att de bara säger pang och så skriker man rakt ut och man inte har nån föraning.. tror ja.
Hon berättade också på MVC att första paret från vår föräldragrupp har fött en liten tjej. Jätteroligt att höra. Och roligt att höra hur de kan vara, för de var ju faktiskt sist tidsmässigt på listan. De kom bara till v37+nåt, fast det var första barnet, så man ska kanske inte förvänta sig att man går över tiden heller.
Man ska inte förvänta sig nåt...
Stort grattis till dem iallafall.


Nej, jag ska väl gå ner och titta på mina tomatplantor och se om de sätter om sig själva...


Torka torka

Konversationstorka
Idétorka
Skrivtorka

Går mest här och väntar på att tiden ska gå ut
att tiden ska gå.

Är verkligen inte världens mest intressanta person just nu, för jag har egentligen bara två saker att tala om nu, och två saker i huvudet:
Bebisen och när den kommer och hur de kommer gå och hur de kommer bli och varför man inte vet allt och hur man kan vara så oberedd på nåt man vart beredd på så länge.
Att jag är förkyld och att det är väldigt olägligt och att det inte går över och varför jag inte bara kan få sova och hur mycket sår kan man få i halsen igentligen.

Så de kommer inte så mycket vettigt ur mig, och stubinen är inte sådär jättelång heller. Antagligen för tröttheten.


Lite Feelgood behövs då!
Tur att älsklingen har hittat bra musik till mig att lyssna på nu iallafall.
This is the shit :-)
Eller rättare sagt de här är The Baseballs och jag har hittat mina nya favoriter

Gjorde mig iallafall på humör för lite gardinbyte idag :-)
Alltid nåt.


Sagostund?

-Kom igen brorsan, vi leker prinsessan på ärten... Jag kan va ärtan!!

   
Katter som inte riktigt har kläm på hur man leker vettigt...

:-)


Host och fräs

Så med en riktig förkylning är hur jag alltid brukar inleda våren, hur kunde jag få för mig att jag skulle bli skonad i år?
Så nu har jag legat i flera dagar och haft jätteont i halsen, och jag menar jätteONT. I morse var dock Älsklingen till apoteket och köpte hostmeducin till mig så idag nu har de vart lite bättre faktiskt. Tänkom vi hade komme på att köpt de för två dagar sen, då kanske jag inte varit sjuk längre nu... Jaja, tjänar som vanligt inget till att vara efterklok.


I eftermiddag kommer Annapanna hit på lite kaffe..

 och sen bär det av ner till systerdotter Nina som fyller 19 idag. Grattis tjejenJaja.
Igår hade jag såpass tråkigt av att inte orka göra något att jag satte mig och greja naglarna.
Detta blev det smått schizofrena resultatet...

Så nu ser jag fullt normal ut, precis som vanligt. =)

Krukor krukor...och sen när allt var klart så kom frågan -Hur stavas Pelargon då? Säg inte att det stavas Pellargon!?

Men ingen vidare forskning i det för då kanske jag blir ledsen om det är fel. Jag har bestämt att det stavas såhär nu :-)

Märks att våren börjar närma sig för då får jag lust att göra krukor.


Vidare idag ska jag tvätta färdigt allt till barnvagnen och så och fixa sista till BB-väskan. Det är ju så nära nu så lika bra att ha allt klart om jag nu inte skulle klara att gå in i Maj =)


Tunga steg, men inte dystra :-)

Ujuj. Börjar bli en hel historia bara att välta sig ur soffan eller sängen, och det är ju himla kul med tanke på att man måste upp en massa gånger på natten för att toa, och dricka samarin, och hämta mera rennie, somna om igen, toa igen. Till råga på allt så ska katten som plötsligt utvecklat kattluckefobi ut, och jäsingens om man ignorerar den.
Men det betyder att det är nära.

Vecka 36.
Plus 20 hg (kg)

Snart är det klart, men just nu ser skönheten ut såhär.Put, puuuuuuuut!


Målarmäster.

Krukor kände jag att det var dags för. Hade lite inspiration över, och detta var vad jag lyckades åstakomma...Tass tass, tassa fram på tå...
Kantiga klossar..


Gå med i min förening -Våga Vägra Vita Krukor (tusan att inte krukor börjar på V)

Påskis

Mestadelen utav påskhelgen har som alla andra storhelger mest gått ut på att äta. Inte fy skam det, igår mat hos min mor och far med köttbullar och prinskorvar och janssons frestelse. Idag mat hos svärföräldrarna med stek och sås och smarrens, verkligen inte fy skam. Just nu väntar jag på att potatisen ska koka färdigt och att karl med polare ska komma hem från att ha handlat skruv, så är det dags att äta igen. Frippas nya diet efter operationen kräver både lunch och middag, men den enda som ökar i vikt utav det kan ni ju gissa vem det är =)
Jaja

I morrn ska vi ner och gratta Simon, syrrans yngste och mitt gudbarn. 10 biffiga år fyller han och det är ju värt att fira om nåt :-)


Simon, här på skogstur med mammas och pappas (och mitt) monster till gosehund Bärra.Simon ska tydligen föresten lära sin yngste kusin (a.k.a skrutt i min mage) att bli bäst på tevespel sen, eller hur de där nu var :-)
Tror jag säkert att han kan lyckas med, hihi.Glad Påsk iallafall på er därute!


RSS 2.0