Värmeslag

Gårdagens hetta tog de bästa av oss alla här i bastuhuset, och lilla skruttan fick nog tillslut och var nästan otröstlig innan kvällen la sig och vi kunde ta oss upp från källaren och sätta oss att amma på den avsvalnade altanen. De e jätteskönt med sommar, men råd att investera i markiser till baksidan skulle vi ha, för fönstrena blir så varma där att de värmer upp hela huset. 29 grader inne igår, kanske 25 i tvättstugan dit jag flydde med Nicole under ena armen och laptopen under andra (typ).
Idag smäller regnet mot rutan, och även fast det inte inger några sommarkänslor, så är det ett trevligt avbrott för en liten bebis som inte riktigt kan reglera värmen som övriga dödliga.

Anna kom hit igår, skulle försöka byta erfarenheter. Jag- "va kostar sånt?" Hon- "hur kändes de?" ojoj, det är mycket nu =)

Idag har jag bokat kyrkan.


Happy Happy Midsummer evryhopa!

Ah, så igår var det allså den allmänna svenska parningssäsongens högfäste, även kallad Midsommar. Jag hoppas att alla hade det bra och att huvudvärken inte sitter allt för djupt i sinnet.
Vi firade vår midsommar med Frippas systrar och bihang mitt ute i oävla (ingenstans i skogen) och hade en heltrevlig eftermiddag och kväll. Mysigare och trevligare utav att se två barn som firade midsommar för första gången (Nicole ej inräknat)
Frippas ena syster bor nämligen i Canada numer och har där borta man och två barn. Nu i sommar är de här hos oss... och jag kan bara höra i huvudet när barnen kommer tillbaka till skolan och förklarar för klassen om en massa vuxna folk som springer runt en blommig stång och gestikulerar till "vi kan spela basfiol och flöjt" haha.


Trevligt var det iallafall, dock blev det ingen tipspromenad för mig och Nicole, då skruttas blev hungrig plus att tipspromenaden var längs en traktorväg i skogen. All heder åt emmaljunga, men så mycket offroad är inte vagnen anpassad åt =)

yäyä..


Midsommardagens (allså lördag) lunch kommer för mig vara det mest minnesvärda denna sommar ändå :-D tack vare min älskade älskling.
Åh va jag älskar den mannen
Puss på dej


Slöis

Vi hade en slö förmiddag i soffan kollandes på Nord och Syd medan regnet öste utanför.Eftermiddagen har vi inte direkt blivit piggare av, men jag ska göra ett försök att springa ner och köra igång tvättmaskinen.
Älsklingen är på personalfest i Laxå och spelar bowling och grillar, så man är ju lite gräsänkling.
Trodde jag skulle få kaffegäst här på eftermiddagen, men har inte hört något än, så jag och Nicole får väl roa oss kungligt för oss själva (hon sover så de e ju mycket till sällskap).

I morrn kommer iaf tez och mathias och zeth hit och hälsar på, och de ska bli jätteroligt för vi har inte setts på hur länge som helst.

nej, tvättmaskinen... eller kanske vila lite nu när hon vilar...
hmm... får väl se


Down memory lane...

Håller på och skriva ut massa kort till Nicoles "Boken om mig" -bok..

Kort på mor och far när de va små ska finnas med då..

Här är jag när ja va liten och mindre ändå..


Håller på och filosoferar över att börja göra ett eget fotoalbum också, typ scrapbooking, med livet frånochmed att Frippa och jag träffades och fram till nu med Nicole, och sen vidare... Skulle va kul att pyssla med när minuter finns till hands här och där.
Men jag har inte direkt några grejer till det än, förutom lite stickers som jag köpte på Ojojoj (diverse-butik här i stan) idag.
Saker kostar ju lite och att köpa ett scrapbooking-fotoalbum på Bokia var uteslutet (skitdyrt). Billigare var de på Panduro, men jag ska se va mycke medel jag kan handla för innan jag beställer nåt...

Projekt senare allså..


Bilder från altanen

Har ni hört den här Imse vimse spindel hoppar upp för trå'n...
Inte jag heller förut, men jag måste nog se till att sjunga den rätt tills Nicole börjar sjunga med, annars blir hon utskrattad på dagis.
Jag blir redan utskrattad...


Igår fick jag mer grönsaker med mig hem från kära mor. Denna gång något så spännande som Paprikatomater.... hmm..
Plantorna ser ut som paprika, och frukten ska se ut som paprika, men smaka tomat?! Mycket intressant, så nu är de bara att hoppas att de överlever. Lyckligtvis så ser ju Frippa till att allt på altanen får vatten, för jag har inte såpass bra komihåg att jag vattnar värst ofta.

Här kommer lite bilder från "växthuset" iallafall.Två plantor paprikatomat.Körsbärstomaterna ute......är lite mindre än de på altanen.Blommor!


Grattis Niina! =)

Idag tog min undersköna systerdotter Nina studenten!
Grattis!
Hoppas att du vaknar med en riktig bakfylla i morrn, för de betyder att du hade riktigt roligt idag! =)
Nu har du bara vuxenlivet kvar, lycka till!
Nu var de ju hundratolv år sen jag själv tog studenten, men jag kan bjuda på en nostalgitripp tillbaka till den gamla goda tiden..hmm... jo du Nina, även fast ja tyckte att det var en lam ursäkt att skylla vinglandet på dina skor och hålig gräsmatta, så va de nog ungefär de ja själv också trodde på en gång... =)


Flower power

Idag fick jag spendera lite skatteåterbäring i blomsteraffären. De blidde en massa blå och vit lobelia, både häng- och kantvarianten. Jag gjorde ju ett väldigt misslyckat försök till att odla lobelia själv, vilket jag fick erfara var lättare sagt än gjort...
Krysanthemum och begonior vart det också, så nu ska jag väl ha blommor till alla krukor förhoppningsvis.

Vi får väl se när jag får tillfälle att plantera allt, Nicole sover ju just nu, men nu har jag huvudvärk och väntar på att älsklingen ska komma hem med pizza, så resten av kvällen blir det viloläge på lilla mammsen.


En glad liten tjejDet är så roligt att börja få sånhär respons när man jollrar och latjar med lilla tjejen, värmer i hjärtat!Sen var hon med och rensa garderoberna och fixa med tvätten... De va roligt en stund, men vips när jag tittade till så va de "restmode" på henne...Det måste vara utmattande att försöka hinna med och se allt som händer runtomkring.


Update!

Jösses va dagarna går!
Och det är fullt ös hela tiden. Nicole har blivit jätteaktiv och vill bli underhållen hela tiden, hänga på axeln och titta runt i huset är de bästa hon vet. Drakarna på väggen i hallen är hennes favoriter. Och hon skrattar! :-) Igår skrattade hon åt sin morfar hela tiden, och när jag tog henne så grät hon... uppskattat men så kan de va.
Nu sover hon lite, så jag ska strax passa på att slänga mig ner i sängen igen en stund.
Jag hänger inte riktigt med känner jag, för nyss var hon ju den där lilla skära saken i famnen som bara åt och sov. Nu vet jag ingen bebis som behöver mindre sömn än Nicole. Men det är så roligt att se hur fort hon utvecklas också.


I fredags var vi och grillade hos Anna och Daniel och Anton. De va jättetrevligt att komma ut och umgås lite. Sen på lördagen var vi mest stationerade hos Micke och Malin för älsklingen hjälpte till att bygga sovrum. Jag själv drack mest kaffe och ammade och försökte hinna att va social med Malin. Nicole spydde ner altanen och vilade på Malins mage (Som det bor en liten bebis i allså).

Idag ska vi göra ett försök att få ner tagetesen i backen, vore kul innan sommaren är över, men vi får se hur de går, vi ska samarbeta lite med det för Nicole har radar på när jag börjar med blommorna... eller så är det så att jag har dålig tajming som alltid försöker trädgårdsarbeta när Nicole blir hungrig :-)

jaja... nej... extra-sömn HERE I COME!!!

RSS 2.0