Allt kan inte bara vara toppen jämt.Låg i sängen i kanske tio minuter innan jag gav upp och satte mig här i köket med dagboken i högsta hugg. Det är så mycket som vill ut ur huvudet på mig. Sidorna är alldeles för små, raderna för korta.
Jag är stundoms ledsen och irriterad, för ja; man får vara det, även om man är härligt gravid och även fast karln äntligen har kommit hem och är hel igen.
Tro det eller ej, men allt handlar inte om just de två sakerna hela tiden. Livet rullar på bakom kulisserna som de alltid har gjort och det livet är precis som vanligt.
Kanske något tystare.
Som att ljuden stundoms blir satt på mute-läge. Eller att man bara inser att det inte finns några ljud där att höra.
Det är saknaden av förut regelbundna saker som slår en med dess tystnad; med dess försvinnande. Nästan så hårt så man undrar om det någonsin fanns nåt där till att börja med. Kanske trodde man bara det.
Jag har de senaste dagarna blivit starkt medveten och två ord; Betydande, och Betydelselös.
Jag trodde alltid att man lätt kunde känna av den markanta skillnaden mellan dessa två motsatser, men tydligen är känsla något jag missa att känna efter på.

Men en pannkaka har alltid två sidor, hur hårt de än missar stekpannan efter sin saltomortal och krachlandar på golvet.

Jag har så svårt för att vara arg på i synnerhet en sak som gör mig ledsen nu. Vore jag en självisk människa skulle jag bara vara arg och inte ledsen och jag skulle inte ens försöka att förstå och slå bort. Men saker verkar aldrig vara så lätta att man tillåts lyxen av endast en känsla för saker i fråga. Det är jobbigt och det gör att jag väljer att skärma av mig själv från att konfrontera sakfrågan vilket bara kommer att bli fel i längden, och kommer hinna gro mer ledsamhet i själen.

En annan sak som irriterar mig nu har mest resulterat i en konstaterande axelryckning om att i frågan huruvida ordet Betydande eller Betydelselös står närmast till hands verkar det efter massa tungt tänkande fram och tillbaka kännas som att allt man ansträngt sig med verkar vara just det senare, Betydelselöst. Det gör så ont att tro på, men jag verkar inte bli bevisad motsatsen, om jag inte anstränger mig ännumer vill säga och fortsätta precis som förut. Men livet förändras för oss alla och den ansträngningen kan numer inte bara komma från ett håll.


Tack gode gud för att förutom att vi här hemma drunknar i utgifter iallafall inte har några problem inom husets ramar. Och det är så skönt att ha någon vid sin sida hela tiden som orkar lyssna, orkar förstå och som inte dömmer mig för att jag är en tyckande och argumenterande varelse. Och jag är så glad för att jag kan göra detsamma för honom.
Jag hoppas att alla kan få lyxen i sitt liv att hitta en människa att dela allt i samförstånd med, vare sig det är bra eller dåliga saker.
I nöd och lust så att säga.


I sinom tid löser sig alla problem man har, en del av sig själva och andra får man hjälpa lite på traven.
Ja, det är meningen att skriva kryptiskt och konstigt, och nej ni behöver inte egentligen förstå vad det på riktigt är jag talar om. Jag bara skriver nu, och den här bloggen handlar trots allt inte om att jag ska drypa ut hela min själ och alla mina innersta känslor till alla nyfikna där ute; det har jag min lilla dagbok till, den med alldeles för små sidor, och för korta rader. För den dömmer inte heller, och den kommer inte med kommentarer eller förmaningar och den tycker inte jag är löjlig för de saker jag känner och tycker. Hur det än är så har folk alltid saker som de tycker om det man säger, och saker som de tycker att man inte borde tycka. Tillfällena är inte alltid rätt för sånt.

I morrn när jag vaknar kommer jag vara samma lilla glada höggravida knäppgök som jag alltid är nuförtiden, så ni behöver inte kasta nummer till psykologer på mig. Jag är en människa som faktiskt kan hantera mina känslosvallningar, jag har många års erfarenhet.

Gonatt på er.


Film film film

Nu ni har vi film att titta på så vi klarar oss i massa veckor!
Min kära broder kom förbi här i helgen med en grej som man kopplar in till teven. Tvix tror jag bestämt att den heter, och den fanns det en massa filmer inladdat i, så vi ska ha något att titta på när vi går här hemma och skrotar bägge två, hur roligt som helst!! :-)
Sen idag när vi va inne till bror på hans jobb för att hämta en kabel till den dära Tvixen så fick vi med en .....extern hårdisk tror jag de va.... med ännumera film i; för den ville inte han ha längre för att den var så dålig eller vad han svamla om... inte för att min bror har någon realistisk uppfattning om sånt :-)


Tack bror! gulligull på dej, från oss =)


Sen var vi inne och hälsade på min Kusin Kerstine på hennes jobb, roligt att se henne igen för vi har inte träffats på jättelänge. Hon hade vart på shoppingtur till Kina en sväng och köpt bebiskläder till vår lilla skrutt. Jättesöta i gult och grönt så att de passar båda modellerna =) Jättesnällt! Tack!!


Nej nu hinner jag inte sitta här längre för nu börjar andra delen av Arn på 4an ju!


Tipp Topp


Idag har jag fått hjälp med att köra massa skräp till tippen, återvinningen, så nu behöver man inte vara rädd för att staplarna med tomma kartonger ska anfalla nere i källaren en mörk kväll längre, tack Micke! :-)

Seeeen va jag till barnaffären och köpte en ny kudde; så nu är barnsängen färdig, bäddad och bara väntar på att en liten tult ska infinna sig i den.... om ett tag, EFTER att pappa i huset kommit hem vill jag bara tillägga!

Sött va! Hihi...Annars har ja väl inte fått sådär mycke gjort idag, men de behöver man inte alla dagar heller. Så härnäst tänkte jag ta och kolla klart på Arn som jag spelade in igår och fortsätta på virkningen som om jag lyckas ska bli en duk när den blir klar :-)

KlädleveransEn hel hög med barnkläder fick jag idag som mamma och pappas granne hade vart över till dem och lämnat av, så sött!! Och när jag ringde för att tacka så blev hälsningen att det fanns mycket mer att hämta sen när bebis blir lite större, hehe; de producerar barn på löpande band i det huset så de e klart att det kan finnas så det räcker och blir över kanske då.
Gulligt iallafall att tänka på oss!

Det hemska äckliga snövädret gjorde att det va riktigt ruskigt väglag ner till mor och far idag och det var ja inte alls nöjd med eftersom jag inte kunde tvinga någon annan (älskling) att köra, men de gick ju och jag tog mig både fram och tillbaka.
Efter goda våfflor med grädde och sylt så tvärdäckade både mamma och jag i varsin ände av soffan en lång stund och de va riktigt skönt att få ligga och sjusova lite där, som på den "gamla goda tiden" hihi.

Mammas elaking till katt lämnade ett långt rivsår på armen på mig som en hälsning till Frippa antar jag (de brukar va han som klappar och busar me han)

så älskling..., Gustaf hälsar tillbaka :-PBråkigare, busigare och vassare (elakare) katt får man leta efter.
Men han har sin charm som alla katter :-)


Ramar till kissarna!Kissarna ska få ta plats på väggen, och då ska de förstås få en varsin "specialdesignad" (näsan i vädret och låter snofsig) ram kring sig :-)
Ganska enkelt gjorda, jag tyckte de blev mysiga.
Nu ska man bara klura ut vart de ska sitta också.. får nog ringa och klura ut det tillsammans med älsklingen.

    

Vår?

Medan jag käkade frukost idag tittade jag ut på grannen där hon pulsat ut i snön på bakgården för att hänga tvätt.
Vårtecken?
Vansinne, tvätten blir väl inte torr bara för att solen lyser och det blåser lite; det är knappt plusgrader ute!
Jaja, hon vet nog vad som är bäst för hennes tvätt. Hon har ju aldrig lagt sig i hur jag sköter min tvätt så jag ska inte vara oförskämd, en såndär granne som lägger näsan i blöt.

Vaknade som vanligt utav morgonsamtalet från min Älskling, pigg som en lärka var han (ännu ett fall av plötsliga vårkänslor) och berättade att han varit ute på promenad i solen och att allt var jättebra. Själv hade jag då ännu inte sett solen eftersom jag vägrat släppa kudden vid den tidpunkten.
Jag blir så lycklig av att höra att han mår bättre och kanske börjar se ljuset i tunnelns slut.
Vi var ju på tur upp till han igår igen, far och jag, i sällskap denna gång av mina svärföräldrar. Skönt att få se han och ta i han och veta att han blir bättre, även fast de känns lite bökigt att resa upp dit med magen sparkandes och BB-redo-väskan i högsta hugg. Men Han är ju mitt mål, så då känns det lätt.

Idag får vi välla se vad som händer, Anna och Daniel kommer in på fika iallafall, och nu för att kicka igång min dag ska jag nog ta mig ut och hämta in några dagars post som väntar i lådan och se hur parkeringsvänlig vår uppfart är nu i töandet. Hur dagen sen ter sig blir väl ett kapitel att berätta om senare.


Ikväll får jag mostervakt

Snart kommer Nina, min kära systerdotter hit och ska sova över till i morrn. Vara lite mostervakt och underhålla mig här på kvällen :)
Hon har såndärn prao här i stan och de kan ju va skönt att slippa gå upp mitt i natten och åka med bussen nån dag, så i morrn får hon väl lite sovmorgon förhoppningsvis om inte katterna terrar henne för mycket :)

Så snart måste jag sätta igång med snabba ryck och fixa iordning lite mat så de e klart när hon kommer (vet ju inte hur bortskämd hon e med sånt där *blink blink, systeryster. hihi*) sen får vi väl se vart hon vill sova inatt och så, hur mycket vi ska sätta igång och städa.. (säger jag med vindsvåningen i tankarna)

Skönt med lite sällskap iallafall, nån att stri lite med.

Här är hon, Niinaleinen. (lägger man upp bilder på sig själv på sin egen blogg får man skylla sig själv om de sprids på nätet... *mouhahahaha*)<3

Nya tag!

Idag blir det att anamma vardagslivet lite igen då, för det är mycket som snabbt börjar släpa efter.
Men nu är tvättmaskinen igång och diskmaskinen med, så får vi se om jag kan orka börja röja lite i rummena. Ta lite i taget, jag har ju iallafall ett par veckor på mig att få stället skinande rent inför min älsklings återkomst hem.

Idag väntar jag också besök av min pappa som ska komma hit och hjälpa mig med diverse saker som inte riktigt är som de ska. Duschkabinen måste flyttas på för att komma åt att rensa avloppet, badkaret ska lappas i en slang så de går att använda för kompressorn till bubblorna har gått sönder och är borttagen. Rör ska sättas på bland alla rör i pannrummet... ja sånt där diverse som jag inte har nån aning om hur man ska fixa.

Pappor e bra!

Min pappa va så snäll och körde mig fram och tillbaka till Uppsala igår så jag kunde få träffa min älskling. Sjukhusbesök är aldrig speciellt roliga, och det är ju speciellt inge roligt att se sin älskade ha ont, men nu börjar det gå åt rätt håll så det är bara att bita ihop och fixa det här. Allt är iallafall som det ska efter operationen.


Uppsala update

Nu går det att pusta ut.


Operationen gick bra, Älskling har vaknat och alla värden ser bra ut.


Inatt kan jag nog sova.

Nagelbitning och förhoppningar.

Så hann man precis med en liten Tacos-Mys-stund såhär på fredagskvällen innan det plötsligt var dags för karln att för andra gången på några veckor få åka upp till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Denna gång är han först i kön, så allt hänger nu på hur donationsorganen mår.

För er som inte vet vad jag talar om så har min älskling gått och väntat i ca ett år på att få en ny njure och bukspottkörtel via donator.
Så två gånger tidigare har vi suttit på varsit håll; jag hemma och han på sjukan, och hållit tummarna för att han ska bli opererad. Hittills utan framgång.
Nu hoppas vi på 3e gången gillt så att han i morgon bitti får sin efterlängtade operation.
Blir han opererad och allt går som de ska så ska han va pigg nog att komma hem om två-tre veckor.


Hur vi ska överleva utan att sitta ihop vid höften som vi typ gjort sen den dagen vi träffades har jag ingen aning om, för de längsta vi vart ifrån varann är ca 1½ dygn. Det är väl bara att gräva fram den dära självständigheten jag haft och bita ihop. Jag är ju inte själv; -Jag har ju en liten skrutt med mig hela tiden, och dessutom så är ju jag hemma och har alla mina kompisar inom räckhåll. Annat för älskling som ska ligga i Uppsala, men han e starkare än jag... och de e ju bara 2½ timma bort.


Så nu håller vi tummarna!Tjock-chock!

Så va de dags för idolbilder igen.

V.33 har vi kommit fram till.... De... märks..  


Kan inte riktigt säga hur många pluss de blivit på vågen denna gång... har nämligen börjat ignorera vågens exsistens, hehe.


Åkte ner på stan i eftermiddag och var inne på Lindex och H&M och shoppa lös lite, blidde lite till bebis; en body och en mysdress. Lite mer till mig; en mysdress på mammaavdelningen, ett linne, en tunika och tre amningsbehåar till senare bruk. Frippa fick det sanna nöjet att springa i affärer med mig en hel eftermiddag och de va också allt hehe, men de gick bra sa han så =)

jaja..

Tack syster yster för en trevlig kaffestund idag också!


Tlöttis!Usch va trött jag är idag!
Ville aldrig gå upp ur sängen, men som vanligt har man ju inte mycket till val.

Nu ska jag sticka till vattengympan, borde jag väl känna mig piggare sen, förhoppningsvis.


Rubrik ! (idétorka)

2cm på två veckor har magen växt, så allt ser jättebra ut. I eftermiddag så ska vi på studiebesök på BB och se lite hur de är där och så. Värst spännande vet jag inte om de blir, BB har man ju vart och hälsat på förut så de vet man ju hur de ser ut, men de säger säkert en massa viktiga saker om förlossningen så de blir nog bra.

Vårkänslorna fortsätter att spira på dagarna här och det är så härligt med lite energi av solen. Ta en promenad runt kvarteret (mäkta långt kan ja ju inte påstå att det är runt, men de räcker väl för lilla mig) och sitta på trappen och värma näsan. Då får man liiiite mer lust att kanske gå in och slänga i en tvättmaskin sen.
Idag är jag dock lite i segaste laget; har inte fått sovit mycket inatt. Katter överallt ivägen när jag vände och vred på mig, alldeles för varmt va de och sammandragningar i magen varvat med sparkar. Tillslut så väckte ja och skällde på karln för att han snarka, (fast mest tror jag de va för att han sov så skönt när inte jag kunde de) men han vände bara på sig och somnade om. Han har inte heller nåt minne av att ha blivit skälld på, vilket är jättebra för då vet ja ju att jag kan skälla massa på han på nätterna om jag har lust =) utan att känna dåligt samvete.
Tillslut gick jag iallafall upp och satte mig i köket och storgrina för att hela världen var emot mig när jag försökte sova, tog ett glas mjölk, och gick in och la mig igen...

Nu va de klippt igen

Sådär!
Då va karln nyklippt igen. Vi kör ju budgetvarianten med han, så det är jag som leker frisör; och jag börjar få in snitsen någorlunda nu tycker ja.
Han ska strax åka och jobba ett pass så för min del blir det väl att se om det finns nåt på teven ikväll eller om man blir kvar framför datorn och spela spel. Finns alltid sätt att få tiden att gå.

Igår var jag alldeles gräsänkling och fri och hade bilen och kunde göra precis va som helst! De va underbart tyckte jag när karln drog ut med sin polare för lite pimpelfiske. (inte just att karln drog, men ja; ni fattar)
Ändå tog de nästan en timma innan hjärnan på riktigt reagerade och jag faktiskt reste på arslet och åkte någonstans. Helt otroligt va fast man kan bli på en stol! Hamnade iallafall hemma hos halta och lytta Jonas på kaffe, efter ett års fikainbjudningar fick ja äntligen se hur fint han och Jessica bor.

Övrigt så har vi fixat med att ställa iordning babysängen i sovrummet så nu känns det att det är på G. Kan ju va skönt att ha allt klart i förväg om de skulle bli nåt.

Sol sol sol!!

Gud va viktigt och skönt det har varit med solsken nu i två dagar! Igår satte jag mig fullt påbyltad ute på trappen och solade näsan och drömde om våren, och det är nog vad jag ska göra härnäst idag med. Efter en mindre personlighetskris så börjar humöret bli bättre igen och man kan komma igång lite.
Det är bara så mycke frågetecken och orosmoment och saker som inte går att planera som ligger i framtiden här nu så det väller över ibland.
Men nu är det lugnt.
Nu är det bra.
Idag ska jag prova mig på att bygga jysk-möbel själv medan karln är på jobbet. Vi köpte en liten klädbyrå; och jag hoppas att det inte är en cykel när jag har snickrat klart, de vore tragiskt och onödigt, eftersom vi båda redan har en cykel...
Iallafall så måste vi ha bort den gamla stora byrån i sovrummet för att få plats med barnsängen, så då fick vi köpa en mindre byrå för mina sista julklappspengar (tänk va länge de har räckt ändå!) så att vi har någonstans att förvara strumpor och dylikt på.
Som sagt, jag ska bygga själv idag så de kanske blir pannkaka av alltihop, men vi håller tummarna.

I övrigt händer välla inte så mycket idag, så det är väl bara att sätta fart.


RSS 2.0