Veckans funderingar - en blandning av världsfrågor och småtjafs

  • Satt häromdagen och hade kaffedepå hemma hos Åsa, där ämnet Anna och Daniels bröllop dök upp. Så då gick de upp för mig att jag antagligen kommer vara iförd nån sorts svart kreation, vilket sen fick Åsa att ge mig rådet att det kanske är dags för mig att börja sola lite. Huvudet på spiken Åsa, de har du fan rätt i. Jag är blekare än en emo-kid på halloween. Så hela veckan har ja funderat på om jag skulle ta en tripp upp till solariet; än så länge har den idéen gått på en nit. Men jag jobbar på det iallafall.

  • I torsdags när jag strosade runt på jobbet och flippade mellan kanalerna i radiokåporna så hamna jag för ett ögonblick på nån kanal som bara spelade psalmer eller nåt liknande som lät som det iallafall. Så då började jag fundera över det där med kristendomen; japp, jag har alltid varit lite fascinerad av olika religioner under olika tidsperioder och kulturer. Så detta var vad jag kom fram till angående mitt perspektiv av just kristendomen; Jag skulle kunna tro på en Gud, men aldrig på kyrkan som samfund. Jag tror att Jesus Kristus har levt dock inte som en guds son, utan mer som den tronföljare som son till kungen Sion, och vars svek till de rebeller bakom honom ledde till det straff som torde ha vart korsfästning. Jag tror inte Jesus någon gång läkte de blindas ögon eller gjorde vatten till vin. Jag tror dock att Maria Magdalena visst kunde ha vart hans fru. Jag tror att bibeln skall tas med en riktig nypa salt då den är en bok ihopsatt av en bunt med män som hade en klar bild av vad deras uppfattning av kristendomen var, och att det finns fler böcker och profesior nedskrivna från samma era som motsäger mycket av vad bibelböckerna har att säga.

  • Ett stort konstaterande som brukar dyka upp i huvudet vid den här tidpunkten varje år är att julen närmar sig, vi är en stor familj så jag har många syskonbarn, och jag borde ha börjat handla julklappar för ett halvårsen egentligen för att både komma på nåt bra till varje person och framförallt; ha råd med det. Det är ju inte bara den blodsliga familjen det handlar om heller, utan också den invalda familjen kallad vänner. Shitanåda hur nu det här ska gå, men jag får försöka börja med det såkallade jul-handleriet till löningen nu. Har ju förtusan inte ens några idéer som ploppar upp i skallen. hmm..

  • Barack Hussein Obama har i veckan blivit USAs 44e president, tillika den 1a svarta presidenten och den 1a presidenten med muslimskt påbrå. Jag tycker det är mäkta imponerande och överraskande med tanke på hysterin om muslimer i USA och även i övriga världen efter 9/11 attacken och USAs intågande och övertagande av irak som inte bara var klumpigt och korkat av Bush utan också gjorde att Amerika förlorade trovärdigheten som stormakt och började istället få en slags imperiumstämpel. Jag är överlycklig, i svala mått mätt iallafall då politik inte är mitt favoritämne, över att Obama slog den halvdöde gamle McCain som levde på att han var krigsveteran och blablablabla. Härligt jobbat Amerikanerna; nu återstår de bara att se vad han går för. Men de kan ju knappast bli värre än den jävla Bush.



Ja, här på bloggen får tankarna flöda fritt iallafall. Just nu är min största fundering hurjag ska måla naglarna den här gången. Får sätta igång med en brainstorming i det ämnet på en gång.


Säg nåt!
Postat av: ERIK

haha okej :D men jag tror faktikt dominte funkar sådär jätte bra på domed långt hur. möjligt vis om man har tunt och långt men inte tjockt och långt :P

2008-11-08 @ 23:33:04
URL: http://eerikandersson.blogg.se/
Postat av: Fredrik *Frisören

Ha en nice dag!

2008-11-09 @ 13:10:24
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. Anne von Porat

du har ett annorlunda efternamn vart kommer det i från?

2008-11-09 @ 20:15:34
URL: http://veckomagasinet.se
Postat av: bjorne

I USA har dom en barack till president,själv sitter jag i en barack och äter på jobbet,konstigt,hur det kan va.ha de gott.

2008-11-10 @ 17:45:01
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: anna

Jag hoppas du inte tar dig iväg till solariet.. tycker synd om mig själv som inte kan sola solarium utan att bränna sönder mig själv och som därför kommer att se ut som en liten emo-kid på bröllopet..



Undra om man kan vara ett glatt emo?

2008-11-10 @ 18:52:50
URL: http://amatory.blogg.se/
Postat av: MH

Jag tycker det är frääänt med folk som bloggar om sina tankar ;)

2008-11-15 @ 19:34:51
URL: http://www.metrobloggen.se/mh

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0