Japp... jag är väldigt uttråkad

Nämn något som gjorde dig glad igår: Julklappar

Vad gjorde du kl 08 imorse: Försökte somna om

Vad gjorde du för 15 min sedan: Duschade

Det sista du sa högt: "De va ju tur de" .. tror ja

Det senaste någon sa till dig: "Oj va mätt jag blev" .. tror ja

Vad har du druckit idag: Kaffe, vatten, saft, cola zero, mjölk

Vad var det senaste du åt: spagetti och köttfärssås

Vad var det senaste du köpte: Va till ica o handla mat förut, om de gills

Vad är det för färg på din ytterdörr: mörkbrun

Vad är det för väder hos dig nu: -22 och uppehåll

Godaste glassmaken: Pecannöt-cola

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Japp

Sover du tungt: Nej inte speciellt

Drömmer du mardrömmar: Ibland

Trivs du med ditt jobb: Kunde ha vart mer spännande..

Favoritklädsel: Speciellt.

Favoritlåt just nu: Sad man's tounge - Volbeat

Vad ser du om du tittar till höger: Köket

Vad gör dig glad just nu: Bebisen i magen

Vad ska du göra härnäst: Titta på teve om jag orkar vara i det för varma vardagsrummet.

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

Humör just nu: Inget vidare

Favoritgodis: Olika, saltlakrits för tillfället, och popcorn

Kläder just nu: Mysisar

Sommarplaner: Ingen aning

Hur många kuddar sover du med: 1, ibland en till under benen

Spelar du något instrument: piano, uruselt

Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska

Vad är viktigast för dig: Massa saker, men att min familj mår bra.

Är du kittlig: ja, överallt

Snarkar du: De påstår de, ja påstår att de ljuger

Stjärntecken: Oxen

Äckligaste insekten: Spindel

Längtar du mest efter just nu: Sängen


Böckernas värld kontra verkliga världen

"Fast allra tydligast är det när jag sitter i bilkö. Då är, märkligt nog, ALLA andra idioter. De sitter där i sina bilar, av skrytsamt nya årgångar, och blockerar vägen för mig utan att tänka på att just jag faktiskt har bråttom till arbetet för att hinna avverka så många arbetskamrats-idioter som möjligt under dagen. Värst är de som skall svänga vänster, då stannar hela kön upp och på ens högra sida fortsätter en massa andra idioter glatt att köra. Då svär jag högt över alla vänster-idioter, och passar också på att banna alla höger-idioter när jag ändå är i farten. Om trafiken mot alla odds skulle löpa, vad händer då? Jo, man ser bara en massa "vi åker i trafik som löper mot alla odds"-idioter runt omkring sig. Varje sann förare vet att alla som åker långsammare än en själv är en fegis och en idiot, och alla som åker snabbare är en fartdåre och idiot."

Passande stycke att komma till i boken -Sucka mitt hjärta men brist dock ej av Mark Levengood.

(bild från bokia.se)

Åsa kommenterade igår när vi åkte bilen att jag var mer än nånsin lättretlig och besserwissrig mot mina medtrafikanter och fotgängare där ute i omvärlden.

Men varför inte?
Bättre att gapa och svära efter en massa okänt folk som inte hör vad jag säger och därför inte må dåligt av det, än att gå och bygga upp en massa vrede inom sig som kommer ut när karln kommer hem och säger hej i fel tonläge... eller hur?
:-)           Hormoner är inte att leka med...


Älskling fick två Mark Levengood-böcker i julklapp från sitt jobb i år, bland annat, och då varken Mark eller böcker intresserar min älskling så adopterade jag mer än gärna dessa julklappar av honom.
Och böckerna verkar vara lite som Mark själv framstår; flummiga från en egen fantasivärld i finlands skogar.
Men andra ord jättebra.


Ska de vara på detta viset?!

Ring PLUS-mannen, och det illa kvickt för nu är jag förbannad.
Kommer hem och kommer inte in på gården för att kommunen/traktorn/nissen har skrapat vägen på vår gata.... Jättebra! Och han tyckte nog att de var en himla bra plats han hade hittat att dumpa alla is-kockor på också!!!!???





Största högen där når mig över knät, så jag kan knappast tro att han i traktorn tror att jag ska kunna komma in med bilen?


Åkte och lämnade karln på hans jobb eftersom han omöjligt kom ut med den andra bilen, sen körde jag hem Åsa...
En timma var jag borta ca och när jag kom hem åkte vägskrapar-arslet fortfarande runt på gatorna hemma men hade inte tagit bort detta!!!
Någon kommer få ett väldigt argt mail ikväll, för jag kan inte för mitt liv tänka mig att detta är helt okej och att det är meningen att jag som gravid eller min karl som halv-sjukskriven ska ta hand om detta?


Usch och fy för människor som inte gör hela sitt jobb!!

Bara +++++ på vågen :-P




Vecka 22 och plus 7 kg.

Fan inte så tokigt hörrni, hihi.
:-)


Ny bloggdesign, jippie!!!

Som ni ser så har de blivit ommöblerat här på min sida, och allt detta nya snygga har jag en tjej som heter Claudiia :-) att tacka för! (ja, klicka på namnet så hamnar ni hos hennes egna blogg!!) 
Hon fick ganska fria händer att göra om mina hopplöst tråkiga rosa sida till detta nya snygga!!
Tack tjejen! De blev som en extra julklapp till lilla mej, och jag är toknöjd! Speciellt den snygga signaturen i slutet av varje inlägg :-)






Nu ska det snart bära av hem till Åsa för att gratta henne på födelsedagen, se om det bjuds på någon tårta :-) Kaffe har utlovats iallafall, hehe.
Och gårdagens födelsedagsbarn Anna som vi va ute och röjjde runt med igår har jag förstått mår precis som hon förtjänar, hehe. Tror fortfarande att det beror mer på ditt headbangande till Björn Skifs Michaelangelo än utav lakritsshotsen, lilla Anna. hehe.

Äppel-päppel, pirum-parum... päron?




Svärmor och svärfar kom på oväntat besök idag mitt i julstöket och med sig hade de en stor fin fruktkorg till oss! Verkligen jättesnällt. Så de blev avbrott för kaffe och en trevlig pratstund sådär på eftermiddagen.






Nu har jag precis tagit ur skinkan ur ugnen (köpt färdigkokt och bara griljerat såklart, man ska inte överanstränga sig om man inte måste) och älskling håller på att torka golv; snart är vi redo för julafton!
Då ska vi först ner till min kära mor och far och äta gott och öppna paket med hela min familj. Sen bär det hemåt igen för att laga till den sista maten och få älsklings familj hem till oss för att äta och öppna paket. De blir som dubbel-jul för oss i år.
Trevligt värre!





God Jul på er allihopa!


Nu är de jul häri vårt huuuuuus!!



Riktig gran
Åh va roligt vi hade igår kväll.
Nu är de bara att vänta på att tomten kommer med paketen; jippie =)


2011... Då kan man se jobbet igen

Så har man blivit sjukskriven fram till föräldraledigheten, ska man gå här och trampa karln i hälsenorna och klättra på väggarna.
skämt och sido kommer säkert dagarna gå fort iallafall, man hittar väl alltid jobb i tvättstugan eller på nåt sånt ställe.
Så nu är det bara till att försöka träna me ruggen och bäcken så de blir bra, konditionen va också nåt jag fick bakslag på av barnmorskan.. aldrig e folk nöjda :-)

Igår va jag och tog den där uschliga svininfluensa sprutan och inatt har jag inte kunnat sova på vänster sida för att armen gör ONT!!! dumma spruta påhitt de där.. men men. nu är det gjort och ingen svans har tittat ut under natten och koman har inte infunnit sig ännu och bebis är kvar i magen.
Jag ser ljust på framtiden.


Karln har precis kommit hem från jobbet här och efter lite kaffe ska vi in och armbåga oss fram på IKEA och Marieberg. hitta de sista julpyntet och klapparna.

wish us luck!

Utbildning och Spa!

Så i morrn bär det av mot Sunne och Selma Spa med arbetskamraterna för att ta sig igenom en utbildning i träkunskap. Säkerligen behövligt med tanke på att man gått och strosat där nere i massa år och inte kan olika sorteringsklasser... men de ska de bli ändring på nu! jösses va jag ska kunna brädor och plank sen =)
Höjdpunkten må sen kanske inte vara just utbildningen, utan kanske mer vad dagen sen följes av, nämligen Spa-aktiviteter och Julbord... mumma de!

Jag har idag provat baddräkten jag lånat av Anna, och de va allt precis att magen kom ner i den, en vecka till och jag hade nog spräckt de stackars tygstycket :-P
Så iklädd baddräkt för första gången sen jag vart tonåring eller så, och med bad-hotpants över det så ska jag allt få styrka nog att kliva ner i poolen med mina övriga arbetskamrater.
Allså inte för att jag har dåligt självförtroende nu.. men jag kände inte riktigt att det skulle vara passande att flänga runt i bikini med en gravidmage i vädret och övriga delar på kroppen som också växt ur sina forna storlekar.


Jag måste bara dela med mig här..
Jag blev helt förälskad i Semla Spa sist vi va där med jobbet, jag hade kunnat flytta in i det hotellrummet jag hade då, och jag ska visa varför..

  

 

*fniss*
Den söta lyckan av att vara offer för Selma Spas special-treat för den person som beställer grupp/jobb resor dit. (antar att det oftast brukar vara cheferna som beställer resorna, men den där gången var det lilla slav/sekreteraren Soffie, och jag har aldrig varit mer nöjd, helt ärligt)

Denna gång kan jag nog glömma två våningars etage med dubbla badrum, joddlarbalkong, fylld gratisbar och fruktkorg, och istället förvänta mig det där rummet länst ner i korridoren med ett fönster som inte går att öppna och svart-vit teve :-P
Men de e väl skit samma, jag ska fortfarande få julbord, and i love it!

kram allihop

En liten notis

Vet du vad Gorbatjov sa dagen efter Tjernobyl-olyckan?

- I går ba'tjoff.


.... Typ sådär låter de när ungdomar berättar saker för varann, och jag börjar bli så gammal att ja fattar ingenting längre...
haha
eller nåt..


Snurrigt bland regler och paragrafer

Kanske är det bara jag som börjar bli för uppstressad över allt det här med arbete, föräldrapenning, föräldraledighet, sjukpenningsgrundade dagar och beräknad födsel och.... Usch, Sverige har fan inte gjort det till någon dans på rosor att kliva ur ramen av det vardagliga livet.
Alla dessa regler; "meddelas minst två månader innan du vill det" och " minst en månad innan du vill det här" och "man kan inte göra ett skit innan du har ett sånt papper fattar du väl ditt jävla åkerspöke!"

Jag blir mer och mer övertygad om att gravidas plötsliga humörsvängningar inte alls har med hormoner att göra; utan detta är nog mer ett typiskt fall av "blankett-humör".
För min del är det ju som upplagt för pannkaka... inte den man äter utan den som bara faller platt till marken.

Usch,
Ångest.

Det är så mycket mer också när man jobbar på industri som jag; och om jag nu ändå redan talat med min chef om ditten och datten så måste det göras korrekt, och sen skickas in blanketter och sen väntas på svar och sen måste de va meddelat tillbaka till chef helst inom en dag eller så...
Just nu känns de som att jag hinner krysta ut ungen innan jag ens hinner få fram blankett nummer ett...
Gaaahh..

Nej, jag får ge mej med det här för dagen och gå och laga mat istället, få nåt annat att tänka på.





Ultraljud och bilköp.

länge har vi sett fram emot denna dag, och de va så skönt att den äntligen kom! 10.30 idag hade vi tid på kvinnomottagningen för vårt ultraljud; och allvarligt talat kunde jag ha legat kvar där på britsen med magen överöst av kallt glidmedel hela dagen för att titta på det lilla livet i min mage.
De var en sån sjuk upplevelse att se hur det sparka omkring och levde apa där inne, man kan inte ens beskriva det. Så två mycket hänförda och stolta och fullständigt förälskade föräldrar gick från lasarettet med ultraljudsbilderna hårt hållna i händerna.
Vi har ett liv påväg till oss...
Ett välskapt litet liv med alla lemmarna på rätt ställe och ryggrad och hjärta och alla orginaldelar på plats <3 Om de blidde en han eller hon de kan jag inte säga här, för bebis gudmor vill absolut inte veta (dock verkar hon visa alla tecken på att vara riktigt nyfiken)
:-)




Iallafall så avslutade vi dagen med en annan höjdpunkt, Älskling och jag var iväg och köpte ny bil till han, och det blidde ju i slutändan en likadan han hade förut, i samma färg... fast denna gång en kombi (vuxenvarning).
så den här gången syns det ju iallafall att han har bytt bil :-)


RSS 2.0