Arbetskamrater allså


smått har ja skämtat denna vecka om att det inte finns en karl på de där bygget som står ut med mig ett helt skift utan drar i förtid lite smuget sådär. och jag deklarerade igår till en av truckisarna, jimmy, att jag börjar ta det personligt, det måste va mej de e fel på som skrämmer iväg alla karlar. dum som jag är så fråga jag då han om tips för bättring... dumt... jimmys svar... "klä av dej naken o sitt här ska du se att de inte drar"
hejja jimmy, nog me förslag, de tar vi... eeh, not.
jag kontrade med att det nog skulle bli lite dragit och kallt, speciellt då om man ska ut på lagret och cykla.
detta kom då ralf med en lösning på idag vid skiftbytet, genomskinlig termo kroppsstrumpa. hejja ralf, nog me förslag, uppfinn en du så lovar ja att jag ska ha på mig den...

har för övrigt fått ett smeknamn på jobbet; Skogås.

tydligen var det hysteriskt roligt att jag läste lite tokigt på en lastningslista och därmed skulle försöka få en lastbilschaffis att åka rutten karlskoga-stockholm-malmö.. hur i h-vete ska ja kunna veta vart skogås ligger? geografi, vaddå?

och nu ska jag fasta... tills i morrn kl 20.oo då jag ska klara mandomsprovet för att visa att jag tillhör utlastningspersonalen. en dubbel 150gr burgare med bacon och med strips till..
antagligen kommer det inte gå så bra, men men.. ett försök

nej, ghostwisperer väntar (total addiction) och sen john blund, är riktigt lycklig över att han äntligen har bestämt sig för att hälsa på igen.

tandläkaren, hutlöst!

1502 kronor! sanslöst, fattig på nolltid.

första gången jag är till tandläkaren sen det var dags att börja betala för det.

att de kan ta så mycke betalt, uschamejjen.
skulle inte göra mej nåt om jag lagt de pengarna på skor o kläder, men nu svider de lite mer, konstigt egentligen. jaja


nej, ska klämma i mej de här pizzasnacksen o göra mej iordning för jobbet sen.

nerbäddad, tidigt i morrn

Nyss komme från jobbet och gjort sig klar för sängen.
Klockan elva ska man då vara hos tandläkaren i morrn bitti. Sjukt hopplöst att kunna sova när man har press på sig att gå upp tidigt.
Någon som vill sätta en slant på att jag missar tandläkar tiden? We'll get back to that tomorrow...

Nej, de blir att slappna av med en dvd innan man slår igen locken, fick hem säsong 1 av ghostwhisperer idag *glad* så den måste man ju inviga.
Får nog bli så.

På tal om jobbfrågan här... det lutar väldigt åt det ena hållet nu, men för att inte frångå mitt vanliga veliga jag, så är det nog bäst att sova på saken.Gnatt (om jag lyckas somna, annars see ya later)


Jobb

Jag har bestämt mig för att ikväll måste jag ta beslutet, om jag ska våga eller inte.

har jag ork, finns lusten, finns kompetensen?


get back to you later

Fanatism när den är som värst

Jag tror helt och hållet på att folk ska få tro på vad de vill, om de nu är kristna, muslimer, atheister, wicca, vadsomhelst. Men fanatism utan grundläggande bevis anser jag bara är skrämmande. var inne och läste en väns dagbok på en community, och han länkade till denna sida; http://duggmirror.com/comedy/100_Greatest_Quotes_from_fundamentalist_christian_chat_rooms/ som linkar 100 citat från kristna på olika forum etc. en del är bara löjliga och dumma, men en del riktigt vidriga kommentarer fanns där med, som riktigt fick det att vända sig inom mig.
Och nej, detta är inte just för att hänga ut kristna, bara fanatismen.

bara för skojs skull kommer här också en översättning på något annat i samma tema, true story.

Dr Laura Schlessingen är en känd radiopratare i U.S.A. som ger råd till personer som ringer in till programmet. För en tid sedan svarade hon en av dem som ringde med en hänvisning till 3 Mosebok 18:22, att homosexualitet är en styggelse som inte under några omständigheter kan accepteras. Här är en översättning av ett öppet brev till dr Laura, skrivet av en amerikansk medborgare vars namn är okänt.

"Kära Dr Laura

Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller Guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försöker försvara homosexualitet så påminner jag dem bara om 3 Mosebok 18:22 så är den saken färdigdiskuterad.
Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd kring hur jag skall följa några andra av Guds bud.

1) Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren
(3 Mosebok 1:9) Problemet är att grannarna klagar.

2) Jag önskar sälja min dotter som slav (2 Mosebok 21:7)
Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?

3) I 3 Mosebok 25:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta bara gäller mexikanare och inte kanadensare. Här behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?

4) Jag har en granne som insisterar på att arbeta på sabbaten. 2 Mosebok 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

5) En av mina vänner menar att även om det är en vederstygglighet att äta skaldjur (3 Mosebok 11:10) så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem av oss har rätt?

6) I 3 Mosebok 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera ett visst svängrum i denna fråga?

7) De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3 Mosebok 19:27. Hur bör de straffas?

8) Jag har läst i 3 Mosebok 11:7-8 att jag inte skall röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela amerikansk fotboll om jag använder handskar?

9) Min morbror har en gård. Han syndar mot 3 Mosebok 19:19 eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett sorts tyg (vanligen en blandning av bomull och polyester). Hon har dessutom den fula ovanan att svära mycket.
Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem? (3 Mosebok 24:10-16) Är det inte lika bra att bränna dem till döds på familjebål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar? (3 Mosebok 20:14)

Jag vet att du gått på djupet med denna typ av problemställningar, så jag är helt säker på att du kan hjälpa mig. Tack för att du ständigt påminner oss om att Guds ord är evigt och oföränderligt..."själv är jag den där typiskt svenska som "tror på nåt", givetvis, men jag har läst delar av bibeln, har tänkt ta mig igenom hela någon gång, endast för jag tror att de flesta kristna inte har gjort just det. har även läst en del om wicca och paganlore, där moder jord är den riktiga faktorn.
har alltid vart väldigt intresserad av religon som hypotes och att se likheterna och skillnaderna mellan de olika.

Vad är eran syn på religon?

vovvar, bowling och beställningar

Jag har blivit helt kääääär!
image17

NOTIS!!: jag menar hunden Egon allså.. inte min arbetskamrat, nej nej, han e ja inte kär i, tusan

Hunden Egon tillhör en arbetskamrat och Egon var på studiedag hos oss i fredags för han kunde inte vara hemma, och jag kan bara säga... JAG VILL HA!

Fredags kväll var jag och lite arbetskamrater på bowling efter jobbet och jag kan säga att jag hade tur som hade en kille på mitt lag som tävlar SM i bowling för annars hade jag blivit dyng-sist, hehe, men nu vann vi istället och det, som sagt, hade inte jag nåt med att göra.
Sen bar det av till Harrys där vi käkade gott och blev lite förfriskade. kvällen slutade på rockbaren inne på wictoria. Rasmus gjorde ett jättebra jobb på sin lilla invigning.

Har just vart inne på Ginza.se och beställt säsong 1 av serien Ghostwhisperer med Jennifer Love-Hewitt, en serie som jag började titta på för ett tag sen när det gick på vanliga 4:an. efter en halv säsong så flyttade de serien till Tv400 som jag givetvis inte har. men serien är så bra, så nu har jag äntligen beställt hem den. förhoppningsvis tar de hem fler boxar med den.

                                                image18

nej, dags att skölja ur blonderingen ur håret, har fått såpass mycket utväxt nu, att när jag har mina extensions i så syns det ganska väl.. hoppas bara att det inte blir för ljust nu istället.

Äntligen stallet

Efter ett långt uppehåll kom jag äntligen nu idag iväg till stallet med Marie. jag har verkligen saknat det, men det fick bli ett uppehåll från det, och alla andra intressen med för övrigt, pga hur jag jobbade på min förra avdelningen. det var det som verkligen inte var bra med det stället, man kunde aldrig göra upp några planer då man aldrig visste när man kom från jobbet. nu har jag iallafall fasta tider att gå på.
anyway
marie har en ny häst nu, scarlett, som är tre år och inte inriden ännu. så den ska jag börja hjälpa till lite med nu. som jag sa till marie så gör ja detta mest för min skull, stallet och hästar är verkligen det som gör mig lugn, och det stället där jag inte tvivlar på mig själv för jag kan känna att jag har kontroll. Hennes gamla häst, Sackum som jag hjälpte till med förut, som jag älskar, har den andra skötaren, Sandra, tagit över nu. Sandra är jätteduktig.

jaja, nu ska jag försöka komma på vad jag ska ha på mig när jag ska ut i morrn, för jag åker direkt från jobbet på gallej, så jag måste bestämma mig idag, vilket kommer bli svårt eftersom jag aldrig kan göra just det när det gäller kläder... bestämma mig.

Nu vet jag

Jag har fått fundera länge, men jag visste att jag kände igen känslan. Den ständiga huvudvärken, humöret, oförmågan att kunna sova, samma oförmåga att ta mig upp ur sängen. När inget egentligen är roligt, inget är förvånande ledsamt; bara tröttsamt. Nervositeten.
Ångest såklart, att jag inte kände igen de på en gång, vi som vart så bra vänner en gång, Ångest och jag.
Men jag har inte tid med de där nu.

Heath Ledger är död!


Chocken är stor nu när en av mina absolut favorit skådespelare inatt gick bort i vad som tros vara en oavsiktlig överdos av sömnpiller. 28 år gammal hade han ju redan många filmer gjorda; här är mina favoriter:

Tio orsaker att hata dig

En riddares historia

Casanova

Sin eater

Brokeback Mountain


Jag vet inte vad mer jag ska säga, jag är totalt mållös när jag sitter här på jobbet och det enda jag skulle göra var att bläddra i rubrikerna på aftonbladet i brist på annat att göra.

R.I.P
Heath Ledger
image16

Min 2:a gudson

I helgen var jag hos mina vänner, Tez och Matti, och hälsade på dom och min gudson Zeth som nu hunnit bli 1 månad gammal. Han är helgó och för det mesta jättelugn och glad. Det var trevligt att se att det går bra för dom med allting, jag har inte vart där så mycket, då jag inte haft ork alls att göra några större förändringar i den vanliga rutinen på senaste tiden.


här har ni Zeth i famnen på en stolt Soffie..
image15
jag vet... han ser inte så jätteimponerad ut när han titta upp på mig, även fast jag tyckte jag slog på charmen :-)

Nej, nu blir det en sväng upp till grannen, som givetvis hade tajming nog att ringa på när man låg så skönt och halvsov i badet... Ingen idé att försöka slappna av, det är alltid något som kommer i vägen. Story of my life. bara för de får hon bjuda på en kopp kvällskaffe har jag besämt... jag som har sömnproblem och allt, då gör kaffe sysen, behöver jag inte alls tänka på att kunna sova inatt heller.
kanske inte ska ta nåt kaffe då.. nej, nu har jag börjat tänka kaffe, så då blir det kaffe, annars blir jag bara grinig för att jag inte får nåt kaffe, och det blir ju inte så lyckat.

Väntar...

... på att badkaret ska fyllas till bredden med bubbel o varmt skönt vatten... en tyst härlig stund bara för mig.

hörs om en stund

snygg tröja...

hittade en så läcker tröja på nelly.se, köpte den inte, men de kliar i fingrarna.

den är från junkfood

image14

vad tycker ni?

Post från nelly.se

Idag har jag fått paket :-)
Gissa?....


suck, va sur ja blir... funkar ju inte att lägga upp bilder för jämnan, lessen på ögat :'-(

Allt under kontroll :-)Måste bara visa en klockren bild... det här är jag jämt, tjejen med allt under kontroll, eller så är jag bara självironisk...


image13

I huvudet på Carolina Gynning


Såg just på aftonbladet att den serien börjar ikväll, och jag missar första avsnittet.. attans.

Carolina Gynning är den mest irriterande, högljudda, virriga, blonda, bimbo, fullständigt blåsta människa som går att hitta på tevekanalerna just nu, och motvilligt måste jag medge att hon är för himla skön. hon hymlar inte med att hon kanske är lite korkad, bryr sig inte om att folk tycker att hon är gapig. när hon var med i big brother klara jag inte av att titta på henne. nu ska de bli intressant att se henne i sitt egna program, tycker jag.
Jag antar att kontentan är att jag hyser en wierd hat-förundran till henne...

tvätt och jobb... och clowner

håller på att tvätta lite, får låta kläderna hänga i torkrummet till ja kommer hem inatt från jobbet. Får se vad jobbet har att erbjuda för trevligt ikväll... idag blir det iallafall arbetsbyxorna på, hade en nästan-upplevelse med en gyttjepöl i går kväll och då kännde jag att det är inte nåt som mina fina jeans ska behöva uppleva. Killarna på jobbet hade väl fått sig ett gått skratt om inte annat.
Fast det var inte så mycket det jag menade, det pågår en ständig pajkastning på jobbet, avdelningar som skyller på varann och folk som skyller ifrån sig och låter andra ta skiten. Det är verkligen en trevlig arbetssituation, som inte på något sätt existerade för ett år sen. då hjälptes alla åt, ingen enda person behövde ta skulden för något som många vart inblandade.

men men.. så är det i det vuxna riktiga livet antar ja, massa clowner som kastar paj på varann.
hur är det en skillnad från att vara barn?

Garderobsrensning :-(

Nu vart det äntligen gjort då, under stora påtryckningar från vänner som alltid hör mig klaga över att mina garderober inte räcker till och att det alltid ligger stora högar med kläder i varenda fotölj hemma hos mig.
garderobsrensning, *ryyys* får utslag av ordet. men, ett nödvänding ont när man handlar kläder i den takten som jag gör... resultatet blev 5 stora påsar till min systerdotter Nina 15 år, samt en påse till Anna som hon roffa åt sig som betalning för att hon var sååå snäll och övervakade mig så att jobbet blev gjort, tack för det Anna!!


                                       image11

Här är vi halvvägs genom förödelsen..


                              image12

Och såhär duktig tyckte anna att jag var... Anna hittar ni på http://amatory.blogg.seAngående min fina tröja som jag visade upp i mitt senaste inlägg så är den av märket Juicy Couture, och jag har ingen aning om vart man kan få tag i den, som sagt så köpte jag den på tradera och där kan man ju alltid hitta små guldkorn om man har tålamod :-)


Ny tröja


Bara som en pik bjöd ja på denna tröja på tradera och sitter nu här med den på mig :-)

Im making a statement, you see


image9


Kultfilm beställd

Som den vampyrfilmsälskare jag är, nästan en besatthet faktiskt, så kolla vad jag har beställt nu!
Den allra första, som startade det hela... Man måste ha den!


image8

För mänskligheten...

Innan jag går och lägger mig om kvällarna, sätter jag mig och gör något gott, som får mig att till en uns mindre del ha dåligt samvete för min egen livsstil och min överkonsumering.

på sidan http://www.freerice.com kan man helt gratis fixa mat åt de hemlösa och fattiga i afrika, om man är lite hajj på engelska vill säga.
Det fungerar som så att man ska para ihop engelska synonymer med varann, och för varje rätt ihopparning då donerar sponsorerna för sidan 20 riskorn, det låter pyttelite, men om alla hjälper till kan det bli jättemycke

va väntar du då? sätt igång då, hejja hejja!image7

image6


Update: Polis-pådrag

Just nu är jag ganska glad att jag sitter här på jobbet.
Anledningen?
Det är poliser överallt hemma på min gata. springer runt beväpnade män (pojkspolingar i min ålder)  som vart efterlysta. Hoppas inget onödigt händer.

I en småstad som den jag bor i, känner man till de flesta, och man är inte så obekant med grannar. Jag vet inte hur ni har det i stockholm eller nån annan storstan, men för oss i vår lilla stad är detta inte en småpotatis som händer varje dag.

Hoppas bara att jag får komma hem till min lägenhet när jag slutar sen, annars blir de ju lite jobbigt

Saknar sommaren

  • Värme
  • En strand
  • Glass
  • Barbackaritt i skogen
  • Daggdränkt ljummet gräs mellan tårna
  • Grillfest
  • Hallon direkt från buskarna bakom växthuset
  • Killar med bar överkropp
  • Ligga i solen och läsa en bok, sen somna en stund

Jag vill ha sommar och semester nu!!!


*Gäsp*

Snart dags för sängen. det värsta är att när jag väl lägger mej så e ja ju inte trött längre. Hur kan man vara jättetrött och inge trött på samma gång? Mysko de här med kroppen och sinnet :-)

För övrigt så fick vi skäll igår hos veterinären, hehe, eller ja, skäll och skäll. min kisse har problem med tarmen, för att använda lite finare svenska, så vi åkte in och fick meducin till han... Veterinären konstaterade då på fint medicinspråk; de va en fet katt för att vara så ung... schhh, inte så kissen hör, han får ju dåligt självförtroende ju!!
taskigt... nu blir det iallafall en bantningskur för min kisse.. jag ska hålla er uppdaterade på hur de går med det :-)

JAG
SAKNAR
MIN
KAMERA
!!!

men en ny är beställd av en kompis som jobbar på expert, en rosa denna gång, hihi, mycke bättre än en röd... mycke mera mej! hoppas på telefonsamtal snart... vill ha nu!

Valet i USA


Nej, jag har inget politik intresse what so ever, men detta valet kan bli lite kul tror jag. I toppen står det två helt osannolika kandidater och slåss om titeln som USAs nästa president, och jag kan bara undra; Är detta den egentliga Bush-effekten? Har George Bush med sin trångsynthet och enkelspåriga synvinkel slagit den sista spiken i kistan vad gäller gubbregimen? Har USA som kallar sig framtidsseende och har ett fullständigt storhetsvansinne plötsligt insett att vad gäller deras politiska hus, är de fortfarande kvar på medeltiden.
Hillary Clinton eller Barack Obama.
Vem som än tar hem detta utav dem, ska det bli oerhört intressant att se hur de närmsta fyra åren kommer ett påverka inte bara USA, utan oss alla. För det är bara att inse fakta; USA styr det mesta runt oss av någon outgrunderlig anledning (mest av det kalla fakta att de har mest och störst militär styrka och tillgång till mest vapen) Så hur kommer Barack eller Hillary att påverka oss?
En av de två saker vi aldrig sett förut kommer vi snart att se; en kvinnlig, eller en mörkhyad president i USA.
Spännande.

image5

Stackars kissen

image4

Måste ringa veterinären i morrn, Morris e inge bra i magen....och det är mycke mage att va dålig i, för de e en riktig tjockis. hoppas att det inte är så allvarligt, men jag är lite rädd faktiskt.

designited driver (förbehåller mig rätten att stava fel)

Igår fick ja åka på tur in till grannstan o hämta en kompis farsa på en pub, då min kompis hade en va vi bara kan kalla en hårresande katastrof :-)  väl på puben träffa jag en arbets-och gammal sen länge- kompis som oxå behövde skjuts. enkelt, tänkte jag... men så e de ju aldrig. jag ringde denna killkompis när jag släppt av "gamle far" och då meddelade han att han inte behövde skjuts längre för att han va i ett slagsmål för tillfället!!! vad gör hönsmamma-sofie, inte tusan åkte hon hem och sov, neeeej, hon gasade på inåt stan igen, för känner man denna någon rätt, som jag gör, så kan slagsmål bara sluta på två sätt, häktet eller sjukan. väl på plats fick jag övertalningshjälp av en väldigt snäll kompis/gammalt ragg/möjligtvis nytt ragg -kille (ja, jag vet, jag är världsmästare på svenska och jag hittar aldrig på egna ord) att få in min polare i bilen. frid o fröjd, hem med killen i säng och sen hem med mej i säng.... trodde jag ja. nej, då skulle han ha med nån tjej hem, men hon svara inte, så på telefon till nån annan tjej som han sen skulle hem till istället, okej då, vänder vi bilen... nej, vänta, åk tillbaka till där vi börja, för han skulle plötsligt ha pizza... väl tillbaka vart han lika snabbt tillbakakastad i bilen igen utav samma ovanstående person. okej, strunt i pizza, vi tar statoil o korv. sen igenom stan igen och hem med denna kille till den där tjejen han skulle till...
pust..
klockan var halv fyra i morse innan jag var hemma... jippie, de där va kul, de gör vi om snart igen, eller inte.

hatar att vara den där tjejen som bryr sig för mycke om va polarna hittar på för dumt.. ibland. men jag vet ju att de skulle ställa upp lika mycke för mig tillbaka, så varför inte. you give some you gain some, eller hur

nej, nu ska ja knalla över gatan hem till en barndomspolare som fyller år idag, se om det är nått drag där.

Fel ordning

Jag skrev här förut att allt jag saknar med mitt ex är hans två katter. Självklart så stämmer inte det. Det är klart att jag saknar honom, för det han var inte för det han är idag. Jag har absolut inga känslor av att jag vill ha honom tillbaka, utan det är mer en saknad av hur jag kände mig då, hur bra jag mådde och hur mina tankar runt framtiden såg ut. Idag vill jag inte ha nått med han att göra, av uppenbara skäl.
Att detta kommer nu, är nog att jag gjorde allt i fel ordning; först kom jag över honom, sen började jag sakna honom. Borde man egentligen inte vara ledsen först över vad man förlorat, sen bli vansinnig och sist komma över och gå vidare?
Slutkontentan är väl ändå den samma, att det tar lika lång tid hur man än bestämmer sig för att reagera. Det sunda är ju att man faktiskt gör det; reagerar på situationen. Annars får man nog inte perspektiv på saker och ting.

På nyår, när jag satt och tittade på "Tolvslaget" på svt1, så sa hon i rutan att man skulle ta en minut och fundera på hur man ville att 2008 skulle te sig för en själv. Jag vet inte om jag kom fram till något specifikt men några punkter kan man få till tror jag.

*Ta hand om mitt hem - Detta är en punkt som alltid kommer finnas med, då jag är väldigt dålig på saker som att hålla ordning, diska, tvätta i tid, lägga tillbaka saker där jag tog dom. Ska jag någonsin hitta en karl som vill bo med mig borde jag nog försöka bättra mig på detta :-P

*Mer tid till mig själv - Inte så att jag jag vill bli mer osocial, utan kanske mer det att planera stunder för mig själv som jag inte tömmar på. Jag tror det är viktigt att man har en stund om dagen där man gör något för sig själv, jag är annars väldigt bra på att åka och hjälpa polare mer än vad jag hjälper mig själv.


tja... jag kommer nog på mer saker som jag ska förändra detta år. Jag borde antagligen ta upp och tänka igenom mitt schopping beteende, men de ska vi inte prata om tycker ja! =)


RSS 2.0