Jul på posten

  

Det är alltid så tråkigt när älsklingen jobbar sena kvällspasset, de blir så mycket mer ensamt på kvällen än de blir nån annan gång på dagarna av nån konstig anledning. Ikväll har jag iallafall roat mig med att måla naglarna. Jag älskar att måla naglarna i alla möjliga hemska färgkombinationer, och kvällens brun-orange kombination ser ni resultatet av här nedan. Jepp, jag är inte ett dugg bra på att göra raka och okladdiga linjer, men det gör inte så mycket; det är engagemanget i resultatet som spelar roll, inte skönheten.
   Jag fick ju en trevlig överaskning på posten häromdagen, en julklapp som bestod i en tremånaders prenumeration på nagerlack via ett företag som heter Nailmail. Julklappen kommer från min vapendragare i nageldjungeln såklart; anna. tack så jättemycke, jätteroligt och oväntat, hihi. De tre lacken här ovan var de jag fick denna gång!
hmm.. en timme kvar till karln kommer hem nu, bllir väl och spela spel på facebook som jag brukar när jag försöker få tiden att gå.
facebook gör en verkligen lite mer hjärndöd för varje dag som går, märkligt att man inte gör nåt åt det.

Smet-mästarinnan.

                             


Jag kom på i veckan här att det var evigheter sen jag åt riktiga tunna pannkakor; så jag övertygade karln om att jag skulle göra det idag.
Sagt och gjort, så ringde jag till kära lilla mor för att få veta exakt hur jag skulle göra för att lyckas...
Mammor e så himla bra att ha på det sättet, de är levande uppslagsböcker för alla maträtter man har växt upp med, och det är ju bäst att pannkakorna smakar precis som de borde och alltid brukat göra, annars e de ju inge goda.

Jaja, iallafall så blidde de succé, mums va mätta vi båda är nu på smet och grädde och drottningssylt (och kissarna har förstås fått sin beskärda del de med)
Så medan jag och katterna förskjunker oss in i mat-koma en stund på eftermiddagen, så fick käre karln åka och jobba istället, hihi, allt är som de ska.

Ikväll blir de pizzakväll, men det är jag alldeles för mätt för att tala om nu..
..har ju dessutom en pannkaka kvar i kylen till mellanmål på det vis min far lärt mig; kall pannkaka med smör på, ihoprullad till en liten smaskig tunnbrödsrulle. MUMMA!

usch, just de... mätt ja..

En bra start på dagen!Kommer upp ur sängen och möts av blommor :-)
DET är fredagsmys de!


Älsker dej !


Däpt i dääsan.

Usch, jag som trodde att jag kanske skulle kunna få bli någorlunda frisk igen..
Tydligen trodde jag fel, för näsan hotar med att dra igång förkylningen igen verkar det som. Jag var jättehängig igår och bara sov och sov kändes det som, och idag har inte vart mycket bättre.
Dock har jag kämpat motstridigt och jag vägrar ge upp så lätt; så jag har iallafall lyckats byta gardiner i två rum idag, inklusive strykning faktiskt, så nu är det bara köket som håller sig kvar med julgardiner och stjärnor i fönstret. En annan dag....

Nu sitter jag här och väntar på kaffebesök av en arbetskamrat som ska komma med julklappen från jobbet.. :-) sena julklappar funkar det med.

"Hurra Hurra.."

"...Hurra... öh öh öööh, Ha den äran!?"
"Nejje, dumsnut!"

Jepp, klassiskt Askungen citat.

Nej men grattis på dej nu min lilla älskling som idag blivit pappa på papper. Han har nu juridiskt bundit sig till att ta ansvar för bebis....
Hehe... Nu kommer du inte undan :-)


Detta firades på förstklassigt sätt med semla på det enda riktiga sättet man kan inta en semla.

Hetvägg!  (heter de va, eller e de hetlägg? nu fick jag hjärnsläpp...igen) 

Jösses..

Det tragiska är att jag på riktigt har träningsvärk i benen efter att ha gått upp och ner till tvättstugan igår....


Tar nästan emot att erkänna.

Tok-aktiv måndag

Lång blev dagen idag. Tänk va många timmar dygnet har när man inte sover bort de första tolv.
Nej utan uppe med tuppen (åtta-tiden) för att ringa diverse samtal till ställen som man måste vara morgonpigg för att ringa till.
Ett exempel var sjukgymnasten där jag anmälde mig till vattengympa på lasarettet, något jag blev rekomenderad när jag blev sjukskriven för bäckensmärtor.
Ett annat ställe jag ringde till var socialkontoret, för att eftersom jag och min älskling inte är gifta så måste vi ju anmäla faderskap och vårdnadsförhållanden.
Det enda stället som inte ville prata med mig idag var chefen. Han var alldeles för upptagen med att sitta på möten. Konstigt att chefer måste hålla på med sånt så fort man ska ha tag i dom. hmm hm..

Nästa punkt på dagens lista kom jag till runt tio snåret; och det kräver en bild..


Inte konstigt att jag inte kunde hitta några gardiner i linneskåpet...

Poängteras ska att efter en hel dags tvättande så är just denna hög inte ens påbörjad, prio kläder kom först och vid fyra snåret så var tvättstugan full och jag gick och la mig :-) nya tag i morrn.

Mellan varven jag vart nere i tvättstugan så har dagen spenderats i en soffa med en stickning och utsikt över snön som föll ute på gården.

Snuttan höll också utkik ut över gården, ifrån sin alldeles egna lilla spiongömma... Det är skönt att va ifred från de andra kissarna ibland.Oh Baby baby!

Bebis uppdatering;

Min mage är 23 cm stor (låter inte mycket men det är det) och det är helt normalt sa vår klämkäcka och rara barnmorska.
Vi fick också lyssna på bebis hjärtslag igår och det var jättekul! hon hade starka fina hjärtslag, och hon blidde jättearg på barnmorskan när hon klämde runt och böka på magen med den där mikrofongrejen, hehe, sparkades som aldrig förr. Skönt att veta att allt är bra!

Talade också med henne om att börja med vattengympa, som sjukgymnasten rekomenderade innan jag blev sjukskriven, så de ska jag ringa och skriva upp mig på till veckan. Har en kompis som med är gravid som tyckte vi kunde börja tillsammans, och det är en bra idé för jag behöver lite pushing för att få saker gjorda ibland.


Här är en bild på vårt lilla underverk i magen, lite förstorad bara så att ni verkligen ska se vilken härlig attityd som hon (genom hennes stackars gener förstås så det är inte hennes fel) har ålagt sig med redan.

(när hon kommer ut ska vi lära henne att vinka med HELA handen)

bilden är min, så jag vill inte att det ska kopieras nått!Host och prosit

Så försöker man överleva denna förkylning, utan att bli dragandes med några bestående men. Det går sådär. Karln är dålig med nu så vi snörvlar ikapp.
Man blir ju så jäkla matt och man orkar inte ta sig för någonting. Jag borde ha åkt ner till jobbet denna vecka för samtal med chefen, men jag har inte pallat det, och tyvärr inte ringt och sagt varför jag inte dykt upp heller så han är väl lagomt glad han.
En arbetskamrat ringde igår från jobbet iallafall för att se hur de va med mej och om allt gick bra, de va sött gjort. I bakgrunden hördes detta förbaskade ihärdiga tjutet från hyveln, vilket jag snabbt konstaterade att jag inte saknade det minsta.

Idag ska vi på besök hos barnmorskan för att se hur allting går. Allt känns ju bra iallafall så förhoppningsvis så e de bra och det växer och grejar i rätt takt.
Älsklingen har vart väldigt aktiv i allt och vart med på alla BVC besök, helt självmant, så det har vart skönt faktiskt.

Nej, vettja om jag ska fortsätta med det jag började med igår; nedplockning av julsakerna. Det är det mest ansträngande jag kan komma mig för att göra när jag mår såhär.

ha de!

Hobby HobbyJag har halft om halft gjort klart en ram till vårt första babykort, det som saknas är namnet på ovansidan och födelsedatum på nersidan :-) Jag kände att de va lite för tidigt att kladda dit det hehe.


Älskling var så snäll och satte upp hyllor åt mig uppe på vinden i vårt mys/bio-rum, så nu har jag min egen lilla hobbyhörna där. (slipper jag sprida ut mej på varenda bord i hela huset, hehe)


(jepp, de e lågt i tak där, men åh så mysigt)

Jag håller ju på med lite allt möjligt jag beroende på vad jag känner för att göra (friskapande konstnärssjäl eller nåt löjl i den stilen hehe).
Just nu finns det ramar att måla, två eller tre korsstygnstavlor att göra klart, tre- fyra stickningar, smyckestillverkning,,,, och en massa smått och gott i scrapbooking-högen som man kan pilla med...
Jag kan nog hålla mig sysselsatt medan jag är hemma... om jag orkar :-)

Sömnapné

Xena-Krigarprinsessan trodde jag var just de sorts sömnpillret som jag behövde idag, men jag blir inge tröttare här framför teven än va jag blev i sängen.
Egentligen är det inge fel på tröttheten för trött är jag, men så fort jag ska vända mig om och sova så flyger hundra tankar upp i huvudet om allt möjligt och sen kan jag omöjligt slå igen ögonen, och sen är det bara att gå upp.
Så sitter man här och filosoferar istället.
Jag hade en period för ungefär ett år sen som jag inte kunde sova alls och jag kommer ihåg hur utmattande det var när man var inne på typ 6 dygnet någonstans utan sömn. Vill ogärna uppleva det igen, men tyvärr bestämmer inte jag så mycket över de här perioderna i mitt liv.
Det går över och försvinner så småningom.
Det är mycket som snurrar i skallen just nu bara. Många undringar om nu och senare, saker som inte längre är som de var (och då talar jag inte bara om storleken på arslet)
Det handlar så mycket om att anpassa sig nu, och medans man gör det så plöjer dagarna fram och bara går och går. Och medans dom går så glömmer man bort sig själv i allt annat. Glömmer bort vem man är, och hur man känner och vad man vill.


Giddigaahhh.... blöööh.. ?

va  tusan ska man hitta på när man är både rastlös och orkeslös?
Jag har funderingar på att knalla ner och vika tvätt, men mina principer säger att det inte är nåt man håller på med en lördagkväll om man är under 50.
Jag och älskling var ute och gick runt kvarteret i kylan för en liten stund sen, han är på samma humör. De hjälpte inte vidare värst, förutom att man fick upp blodcirkulationen lite.
Jag orkar inte sitta still egentligen, och jag orkar verkligen inte göra något produktivt... eller nått ovetigt...

Nu kommer karln med förslag om att kolla på en film till... The Hangover eller Four Christmases... Vet inte om jag är på filmhumör heller.
Kollade just på Public Enemies som tyvärr inte alls va så bra som jag önskat... Visst va den bra, men jag trodde de skulle vara mer action och highlife i den och blev besviken när de inte var de. Johnny Depp var såklart bra, för det är han ju jämt :-)Ja, nej..
Vi har bestämt här att vi ska kolla på The Hangover, eftersom det knappast kan va sämre tidssyssla än att sitta framför varsin dator till ljudet av StarWars II...


Well well
Just another day in wonderland...

RSS 2.0